מ"ת
בית משפט השלום חדרה
|
4017-03-17
12/07/2017
|
בפני השופטת:
רקפת סגל מוהר
|
- נגד - |
מבקשת:
מדינת ישראל
|
משיב:
בני לוי
|
החלטה |
מונחת לפני הודעה בדבר החלטת הממונה על הפיקוח האלקטרוני, להפסיק את מעצרו של המשיב בפיקוח ולהחזיקו במתקן כליאה עד לקבלת החלטה שיפוטית, בשל הפרות חוזרות של תנאי המעצר.
רקע
1.ביום 12.3.17 הוגשו כנגד המשיב שני כתבי אישום נפרדים, האחד בתיק מס' 4015-03-17 (להלן: "התיק העיקרי") והאחר בתיק מס' 4021-03-17 (להלן: "התיק הנוסף").
בכתבי אישום אלה יוחסו למשיב עבירות חוזרות של נהיגה ללא לוחיות זיהוי, בזמן פסילה, ללא ביטוח, רשיון נהיגה ורשיון רכב תקף, מסירת פרטים כוזבים ואי ציות להוראת שוטר.
2.ביחד עם כתב האישום בתיק העיקרי הגישה המבקשת בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים.
3.בהחלטתי מיום 14.3.17 קבעתי כי התמונה המצטיירת מחומר החקירה בשני התיקים הנ"ל חמורה שכן התנהגות המשיב מצביעה על בעיה קשה ביכולתו לשלוט בדחפיו ועל זלזול בוטה ברשויות החוק והמשפט, באופן המסכן את שלום הציבור. במצב דברים זה ולאור עברו הפלילי והתעבורתי המכביד של המשיב, הוריתי אז על פסילת רשיונו עד תום ההליכים ועל מעצרו עד להחלטה אחרת. בתוך כך הפניתי את עניינו אל שירות המבחן לשם הכנת תסקיר מעצר ובחינת אפשרות שחרורו בהמשך לחלופה שפגיעתה בחירותו תהא פחותה.
4.במסגרת הערר שהוגש מטעם המשיב על אותה החלטה (עמ"ת 30936-03-17), הורה בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופט א' לוי) על החזרת הדיון אלי, לשם בחינת אפשרות השמת המשיב במעצר בפיקוח אלקטרוני, עוד בטרם יתקבל תסקיר המעצר בעניינו.
5.בהתאם לאותה החלטה והגם שאף לאחר ששמעתי את המפקחים שהוצעו מטעם המשיב סברתי כי נכון הייתי עושה לו הייתי ממתינה לתסקיר המעצר שעל הכנתו הוריתי בהחלטתי הקודמת כאמור, הוריתי על השמת המשיב במעצר בפיקוח אלקטרוני בבית הוריו, ברח' אנקור 42, שכ' רמז, פרדס חנה. זאת לאחר שהמקום נמצא מתאים ע"י מנהל יחידת הפיקוח ובתנאים אלה:
א.פיקוח על העת ולסירוגין ע"י האב – מר דוד לוי ת.ז. 47414461, האח אביאל לוי ת.ז. 300150000 והאחות – נטלי לוי ת.ז. 200931616.
ב.חתימת כל אחד מהמפקחים על ערבות צד ג' בסך 7,500 ₪.
ג.חתימת המשיב על ערבות עצמית בסך 10,000 ₪.
ד.צו עיכוב יציאה מן הארץ והפקדת דרכון.