פסק דין
דלת כניסה ראשית, מפוארת, שנרכשה ע"י התובע, עו"ד במקצועו, מאת הנתבעת, העוסקת בייצור דלתות, במחיר "מציאה" היא מושא התובענה הכספית כאשר תנאי אותה רכישה הם במחלוקת בין הצדדים.
התובענה וראיותיה:
תובענה כספית ע"ס 55,000 ₪ כאשר נטען בכתב התביעה כי התובע רכש מאת הנתבעת, ביום 23/6/09, דלת כניסה ראשית לווילה אשר בבעלותו, כל זאת עפ"י כתב הזמנה אשר בו סוכמו תנאי הרכישה, מידות הדלת, אביזרים, חיתוך והתקנה כפי שבואר בהזמנה, כל זאת במחיר מוסכם וסופי של 12,128 ₪ כולל מע"מ.
התובע הוסיף וטען כי עובר לרכישת הדלת הוסבר לו ע"י נציגי הנתבעת כי הדלת יוצרה עבור לקוח שהפר הסכם עמה, כי המחיר שלה הוא 50,000 ₪ והיא יוצרה לפי מידות שנמסרו ע"י אותו לקוח.
התובע טען כי סיכם עם הנתבעת כי מידות דלת הכניסה הראשית שלו הן שונות מהמידות בהן יוצרה הדלת וכי הנתבעת התחייבה לבצע חיתוכים בדלת על מנת להתאימה לדלת הכניסה אצלו וכי הנתבעת תתקין אותה דלת בביתו במועד שסוכם.
התובע הוסיף וטען כי משהגיע מועד ההתקנה, ביחד עם מועד התקנת ארונות המטבח בביתו, סירבה הנתבעת לבצע חיתוכים בדלת, עקב גילוי חיזוקים מברזל בה, כאשר עלות החיתוכים הינה רבה ואף סירבה להתקין את הדלת אצלו ובכך הפרה את ההסכם עמו.
מכאן ולאור הפרת הנתבעת להסכם בדבר התקנת הדלת אצלו, דלת שלא הותקנה עד היום, ביקש התובע לחייב את הנתבעת לשלם לו את עלות הדלת בסך של 50,000 ₪ וכן לשלם לו פיצויים בגין הפרת ההסכם ועוגמת נפש בסכום נוסף של 5,000 ₪, כאשר הסכום הכולל הוא 55,000 ₪, נכון ליום הגשת התובענה וכן בהוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד.
מטעם התובע הוגש תצהיר עדות ראשית שלו, אשר בו חזר על העובדות אשר בכתב התביעה.
לתצהיר התובע צורפו המסמכים הרלוונטיים הבאים:
ההזמנה נשוא הרכישה בצורת מכתב המופנה אל התובע, אשר בו צויינו סוגה, טיבה ואיכותה וגם מידות הדלת הנרכשת, כאשר בתחתית המכתב צויין כי:
"המחירים כוללים מדידות, הובלה, התקנה...".
השרטוט של הדלת הרלוונטית.
קבלה בדבר תשלום סך של 12,128 ₪ באמצעות כרטיס אשראי.
מכתב התובע אל הנתבעת מיום 25/11/09, אשר בו מתריע על הפרת הנתבעת להסכם עמו.
מכתב תשובה של הנתבעת, אשר בו ציינה כי מדובר בדלת מסוג ב' שנרכשה על ידי התובע במחיר מוזל, כי הנתבעת לא התחייבה לבצע חיתוך בדלת או להתקינה בבית התובע וכי הדברים עליהם מסתמך התובע בדבר "התקנה" הינה פורמט המופיע באופן קבוע בנייר הלוגו של הנתבעת.
הנתבעת ציינה באותו מכתב תשובה כי טרונייתו של התובע באה אך בעקבות סכסוך בינו לבין הנגר מטעמו, אשר דרכו בוצעה הזמנת הדלת ע"י התובע וכי על התובע לבוא בטענותיו, אם בכלל, אך כלפי אותו נגר.
הגנת הנתבעת וראיותיה:
בעניין הגנת הנתבעת אין לי אלא להפנות למכתב התשובה שלה לתובע כפי שתומצת כדלעיל.
סיכום ההגנה הוא שהתובע רכש דלת מסוג ב', הנתבעת לא התחייב לחיתוך או התקנה וכי על התובע לבוא בטענות, אם בכלל, כלפי אותו נגר שרכישת הדלת היתה דרכו.