ה"ת
בית משפט השלום חיפה
|
51776-12-14
16/03/2015
|
בפני השופטת הבכירה:
יעל אבירם
|
- נגד - |
המבקשת:
משטרת מרחב חוף / מטה מרחב חוף - חיפה
|
המשיבים:
1. אורי פלדמן 2. שושנה רוזנר 3. אורית כהן בריק 4. ישראל אור 5. מירן פז ביאליסטוק 6. בילאל סאלח 7. סמיר סאלח 8. ויסאם מרעי 9. מקסים טדייב
עו"ד קלדרון עו"ד בריק עו"ד איצקוביץ עו"ד חליוה עו"ד נדב קמינח עו"ד דינציס
|
החלטה |
1.המבקשת תפסה תשעה כלי רכב, מסוג מרצדס וב.מ.וו, שהוחזקו על ידי המשיבים (להלן: "התפוסים"). התפוסים נתפסו כדין ע"י המבקשת, מכוח הוראות סעיף 32 לפקודת סדר הדין הפלילי. זאת במסגרת חקירה המתנהלת בנושא סחר בכלי רכב גנובים, מירמות וזיופים. החקירה מתנהלת גם במישור חשדות להלבנת הון.
התפוסים מוחזקים בידי המבקשת במשך כשנה. במהלך השנה הוגשו, מטעם המבקשת, בקשות להארכת תוקף החזקת התפוסים וכן בקשות, מטעם המשיבים, להחזרת התפוסים. התקיימו גם הליכי ערר, הן לביהמ"ש המחוזי והן לביהמ"ש העליון. עד כה אושר המשך ההחזקה של המבקשת בתפוסים.
2.מחומרי חקירה שהוצגו לעיוני עולה, כי כל התפוסים נגנבו מבעליהם החוקיים במדינות שונות וכי כולם זוייפו.
התפוסים יובאו ארצה ונרשמו בזהותם הכוזבת.
בנסיבות אלה – רישיונות היבוא שלהם בוטלו וכך גם רישיונות הרכב וכן נאסר השימוש בהם.
מבחינה זו – התפוסים הינם בבחינת חפצי מתכת שבאו בעבירה, "שוהים בלתי חוקיים" ובלתי שמישים מכוח החוק.
יצויין כי במהלך שרשרת הפעילות העבריינית, בוצעו לכאורה עבירות מתחומים שונים, על ידי אנשים שונים וברמות חומרה שונות, בין היתר – עבירות רכוש, זיוף, מירמה והלבנת הון.
העבירות בוצעו בתפוסים ובקשר לתפוסים ואלה הינם גם פירות הבאושים.
3.הבקשה המונחת בפני עותרת להמשך החזקת התפוסים ל-180 יום נוספים. המבקשת טענה להתקדמות של ממש בחקירה ולביסוס התשתית הראייתית נגד חשודים שונים בעבירות שונות. כן טענה המבקשת לקיומו של צורך בהמשך ההחזקה בתפוסים, לפחות עד למיצוי החקירה וקבלת ההחלטה בעניין הגשת כתבי אישום. זאת, בין היתר, מאחר והתפוסים אמורים לשמש כראיות בהליך משפטי עתידי, במידה וייפתח, כאשר במסגרתו צפוייה גם בקשה לחילוטם, כנראה מכוח החוק לאיסור הלבנת הון.
גירסת המשיבים - בקליפת אגוז – מתרכזת בכך שהינם בעלים חוקיים של התפוסים, שנרכשו במיטב כספם ונרשמו על שמם. לדעתם, החזקתם הממושכת של התפוסים בידי המבקשת הינה בלתי מידתית וגורמת נזקים – הן לתפוסים, שאינם מטופלים כראוי והן למשיבים, שלטענתם הינם קורבנות שהולכו שולל על ידי עבריינים.
ניתן להבין כי מעבר למחירם של התפוסים, שילמו המשיבים מלוא המס שנדרש מהם על ידי הרשויות וסכומי כסף אלה מוחזקים גם הם בידי המדינה.
גם המסמכים הרלבנטיים תפוסים בידי המבקשת, באופן שאיננו מאפשר או לפחות מקשה מאוד על הגשת תביעות אזרחיות ו/או הליכים מסוגים שונים, כגון – עתירות מנהליות.