אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | חקיקה | כתבי טענות | טפסים | TV | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דחיית עתירה להחזיר לעותר את מעמדו בישראל כתושב ארעי לאור נישואיו לעותרת מס' 2

דחיית עתירה להחזיר לעותר את מעמדו בישראל כתושב ארעי לאור נישואיו לעותרת מס' 2

תאריך פרסום : 14/11/2010 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו
44123-03-10
09/11/2010
בפני השופט:
שרה גדות סגנית נשיא

- נגד -
התובע:
1. סטאלין קולר
2. שושנה קולר

הנתבע:
מדינת ישראל - משרד הפנים
פסק-דין

זוהי עתירה בה מבקשים העותרים להורות למשיב להחזיר לעותר את מעמדו בישראל כתושב ארעי לאור נישואיו לעותרת מס' 2.

העובדות וטיעוני הצדדים:

1.         על פי העתירה העובדות הן כדלקמן:

א.        העותר מס' 1 (להלן: "העותר") הוא אזרח רומני, אשר הגיע לישראל לראשונה ביום 12.7.96 באשרת כניסה ב/1 כעובד בחברת גני עלית בע"מ, כשתוקף האשרה הוא עד 31.12.96.

ב.         העותרת מס' 2 (להלן: "העותרת") היא אזרחית ישראלית.

ג.         העותרים, לטענתם, הכירו בישראל בשנת 2000 כששניהם גרו בגבעתיים.

            לאחר היכרות של מספר חודשים עבר העותר להתגורר בביתה של העותרת כדייר.

            לאחר מספר חודשים של מגורים משותפים, התפתח בינם קשר רומנטי והם ניהלו קשר זוגי כחמש שנים טרם נישאו.

ד.         בשנת 2006 נעצר העותר לאחר ששהה בישראל ללא אשרה, ולאחר שהעותרים ניהלו חיים משותפים במשך כ- 5 שנים, כך לטענתם. 

ה.        לאחר כשלושה ימים במשמורת שוחרר העותר בערבות ויצא מישראל ביום 7.7.06.

ו.         ב- 29.7.06, כך לטענת העותרים, הם נישאו ברומניה בנישואים אזרחיים.

ז.         לאחר שהעותרת חזרה לישראל, היא פנתה למשיב לצורך הזמנת בעלה לישראל.

לאחר כחצי שנה אושרה בקשתה לכניסת העותר לישראל, כפוף להפקדת ערבות בסך 15,000 ש"ח בתוקף לשנה, על פי נוהל הסדרת מעמד לבני זוג נשואים.

ח.        ביום 28.12.06 נכנס העותר לישראל, לאחר שהוזמן ע"י העותרת, והעותרים החלו בהליך מדורג.

כשנה לאחר מכן הוחזרה לעותרים הערבות ומעת לעת הוארכה אשרתו של העותר .

ט.        ביום 29.10.07 קיבל העותר מעמד של "תושב ארעי" מסוג א/5 כחלק מההליך המדורג, וביום 29.11.08 הוארך תוקף אשרתו עד 29.11.09.

י.         לצורך חידוש האשרה פנו העותרים למשיב ואף נערך להם שימוע.

יא.       ביום 15.3.10 נמסרה לעותר החלטת המשיב לפיה:

"לאור השיחה האחרונה שנערכה לכם ומאחר והסתבר שאינכם גרים יחד, הליך קבלת המעמד מופסק ועליך לעזוב את הארץ תוך שבועיים מקבלת מכתב זה". (נספח 2 לעתירה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
קוד אבטחה
הקש קוד אבטחה*
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ