בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בנצרת
|
5985-02-10
02/03/2010
|
בפני השופט:
אילונה אריאלי
|
- נגד - |
התובע:
מוחמד ג'בארין
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
|
החלטה
הבקשה לביטול הפסילה המנהלית והודעת איסור השימוש ברכבו של המבקש נדחית.
בחומר הראיות מצויות ראיות לכאורה לכך שהמבקש ביצע עבירה חמורה ומסוכנת של נהיגה בשכרות כשבדוגמה של אויר נשוף שלו נמצא אלכוהול בריכוז של 500 מיקרו גרם בליטר אויר נשוף.
יתר על כן, המבקש נתפס נוהג בשכרות לאחר שביצע לכאורה עבירה בנהיגה של מהירות מופרזת של 139 קמ"ש מקום בו מותרת נהיגה במהירות של 90 קמ"ש ולאחר שהשוטרים שעצרו אותו הריחו מפיו ריח חזק של אלכוהול.
שילובן של הראיות האמורות, די בו כדי להעיד על מסוכנותו של המבקש וכדי להצדיק הן את הפסילה המנהלית והן את השבתת הרכב.
יתרה מכך, רשומות לחובתו של המבקש 24 הרשעות קודמות, האחרונה שבהן הרשעה מלפני 3 חודשים על נהיגה במהירות מופרזת, כאשר בין עבירותיו עבירות של שימוש בטלפון בזמן נהיגה, נהיגה ברמזור אדום, סטיה מנתיב, נהיגה במהירות במספר הזדמנויות, נהיגה בחוסר זהירות ועבירות נוספות.
גם בעבר זה על רקע אותן ראיות לכאורה יש כדי להצדיק את החלטות הקצין.
העובדה שהרכב משמש את אשת המשיב, כאשר היא עצמה לא ביצעה כל עבירה, אין בה כדי להעלות או להוריד ממסקנה זו.
הסמכות המסורה לקצין משטרה לאסור שימוש ברכב שעפ"י החשד נעברה בו עבירה חמורה כגון זו בה מואשם המבקש, מהווה כלי אכיפתי שמטרתו חיזוק ההרתעה תוך הטלת נטל משמעותי על בעל הרכב גם אם הוא עצמו אינו העבריין.
הדברים האמורים נכונים על דרך קל וחומר כאשר לא ניתן כי אשת המבקש היא הבעלים של הרכב.
סעיף 57ב לפקודת התעבורה [נוסח חדש] כי בית המשפט רשאי לבטל הודעת איסור שימוש ברכב אם משוכנע כי הרכב נלקח מבעליו בלי ידיעתו ובלי הסכמות וכמי שנהג ברכב פעל בניגוד להוראותיו של בעל הרכב ובעל הרכב עשה כל שביכולתו כדי למנוע את העבירה.
המבקש הוא מי שנהג ברכב וממילא לא יכול להיבנות על הוראותיו של סעיף 57 לפקודה.
לא הובא כל טעם אחר המצדיק ביטול הודעת איסור השימוש או קיצורה. לעניין זה קובע סעיף 57 ב(ג) כי על בית המשפט לקחת בחשבון את הזיקה שבין בעל הרכב לבין מי שנהג בו. המבקש הוא מי שנהג ברכב וגם מי שלכאורה עפ"י הנטען תפגע מאיסור השימוש ולא זו בלבד שאיננה בעלת הרכב, אלא שמדובר בזיקה הדוקה שבין בני זוג ועל כן, גם מן הטעם הזה אין הצדקה לביטול ההשבתה.
השבתת הרכב והפסילה המנהלית ודאי יכבידו על המבקש ועל אשתו כעולה מתצהיריהם. יחד עם זאת, אל מול הכבדה זו על בית המשפט לשקול את טובת הציבור ובאיזון בין השניים שוכנעתי, על יסוד הטעמים שפורטו לעיל כי יש להעדיף את טובת הציבור ולהותיר את הפסילה ואת השבתת הרכב על כנן ובמלואן.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר תש"ע, 02/03/2010 במעמד הנוכחים.
אילונה אריאלי, שופטת
הוקלד על ידי: אפרת גור