בר"ע
בית דין ארצי לעבודה
|
51882-10-14
05/03/2015
|
בפני השופטים:
1. רונית רוזנפלד 2. לאה גליקסמן 3. אילן איטח
|
- נגד - |
המבקשת:
י.ב. שיא משאבים בע"מ עו"ד נאווה בן שטרית (צבאן)
|
המשיבים:
1. Hitam Abaker 2. Fisehu Debesai 3. Mohamed Mohamed 4. Adam Abdalla 5. Germay Mirag
עו"ד אפרת מור מילמן עו"ד דוד בר-חוה
|
החלטה |
השופטת רונית רוזנפלד
1.החלטה זו ניתנת בקשר לפסק הדין שניתן על ידינו ביום 26.2.15 בבקשות שבכותרת, בו נפלה טעות סופר הטעונה תיקון, כמפורט להלן.
2.טעות הסופר נפלה בסעיף 25 לפסק הדין, בו נקבע כי "נוכח תוצאת הדברים, ישוחררו הסכומים שהופקדו בקופת בית הדין לידי באי כוח המשיבים. למען הסר ספק - משחלף פרק הזמן בו היו הכספים אמורים להיות מופקדים בנאמנות אצל באי כוח המשיבים על פי פסקי הדין מושא הבקשות, כשבמהלך פרק הזמן עליו הורה בית הדין האזורי, היו הכספים מופקדים בקופתו של בית דין זה, אין עוד צורך בהמשך הפקדתם בנאמנות". הנה כי כן, בפסק הדין ניתנו הוראותינו בקשר ל"כספים" שהופקדו בקופת בית הדין, אלא שבכך נפלה טעות סופר, שכן בפועל, ועל פי החלטות בית הדין מיום 6.11.14 ומיום 13.11.14, שניתנו בבקשות שהגישה המבקשת לעיכוב ביצוע, בקופת בית הדין הופקדו להבטחת ביצוע פסק הדין ערבויות בנקאיות. אשר על כן, ולמען הסר ספק מובהר בזאת כי במקום הכתוב בפסקה 25 לפסק הדין המתייחס ל"כספים" שהופקדו בקופת בית הדין, יבוא "ערבויות בנקאיות", כך שהנוסח המתוקן של סעיף 25 לפסק הדין הוא כדלקמן: "נוכח תוצאת הדברים, ישוחררו הערבויות הבנקאיות שהופקדו בקופת בית הדין לידי באי כוח המשיבים. למען הסר ספק - משחלף פרק הזמן בו היו הכספים אמורים להיות מופקדים בנאמנות אצל באי כוח המשיבים על פי פסקי הדין מושא הבקשות, כשבמהלך פרק הזמן עליו הורה בית הדין האזורי, היו הערבויות הבנקאיות מופקדות בקופתו של בית דין זה, אין עוד צורך בהמשך הפקדתם בנאמנות".
3.יצוין כי טעות זו הובאה לידיעתנו בבקשות שהגישה ב"כ המשיבים 1, 3-5 ביום 3.3.15. מתגובת המבקשת בבקשות רשות הערעור, היא החברה י.ב. שיא, למדנו לדעת על בקשתה כי הערבויות יוחזרו לידיה, וכי לאחר מכן תשלם למשיבים את המגיע להם על פי פסק הדין. דין בקשה זו להידחות, בהיותה טומנת בחובה סיכול תכליתה של הפקדת הערבויות הבנקאיות, עליה הורה בית הדין בהחלטותיו בבקשות לעיכוב ביצוע.
4.למעלה מן הדרוש נוסיף כי כרגיל, וקודם לשחרור ערבויות בנקאיות שהופקדו להבטחת ביצועו של פסק דין לידי הצד הזוכה, מקובל לאפשר לצד החייב לשלם את חובו על פי פסק הדין בתוך פרק זמן קצר, שרק אם החוב לא ישולם, תועבר הערבות לידי הזוכה בפסק הדין. משהוברר כי מאז שניתן פסק הדין ועד היום לא שולם למשיבים על פי פסק הדין, אין מניעה להורות על שחרור מיידי של הערבויות לידיהם.
ניתנה היום, י"ד אדר תשע"ה (05 מרץ 2015) בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

|
|

|
|

|
רונית רוזנפלד,
שופטת, אב"ד
|
|
לאה גליקסמן,
שופטת
|
|
אילן איטח,
|