אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> י את א ברמן בעמ נ' AMAN MEASHO

י את א ברמן בעמ נ' AMAN MEASHO

תאריך פרסום : 04/05/2017 | גרסת הדפסה

בר"ע
בית דין ארצי לעבודה
40050-04-17
30/04/2017
בפני שופטת :
חני אופק גנדלר

- נגד -
המבקשת:
י את א ברמן בעמ
עו"ד רועי שפריר
המשיב:
AMAN MEASHO
עו"ד שחר דור
החלטה
 

 

 

1.לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב (תיק 53288-01-17 השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ; 30.3.17).

2.ברקע הדברים מצויה תביעה קודמת(סע"ש 29677-03-16), בה תבע Aman Measho (להלן: המשיב), בין היתר, את י. ברמן בע"מ (להלן: המבקשת), וזאת בהקשר להצבתו שם באמצעות חברת דב שמירה ניקיון וכח אדם בע"מ וכן שתי נתבעות נוספות, שאחת מהן היא המבקשת בהליך זה. ביום 9.11.16 נתקיים דיון מקדמי בתובענה, ובמסגרתו נמחקו המשיבות הנוספות – לרבות המבקשת בהליך זה – מן התובענה, ונותרה כמשיבה חברת דב שמירה ניקיון וכח אדם בע"מ. בהמשך אותו דיון ניתן תוקף של פסק דין להסדר פשרה אליו הגיעו הצדדים.

3. ביום 23.1.17 הגיש המשיב תובענה לבית הדין האזורי נגד המבקשת. המבקשת הגישה בקשה למחיקת התובענה על הסף מחמת השתק עילה, שכן לטענתה ההליך הקודם נסוב על כל תקופת העסקתו של המשיב והצבתו במבקשת, והזכויות שנתבעו הינן בקשר עם כל התקופה. המשיב התנגד לבקשה, שכן לטענתו התובענה נשוא בקשה זו הוגשה בגין התקופה שלאחר תשעה חודשי העסקה, כשלטענתו החל ממועד זה הפך להיות עובד של המבקשת, ועל כן זכאי הוא לזכויות מכוח חובת השוואת התנאים. ביום 30.3.17 נדחתה הבקשה לדחיית הבקשה על הסף. וכך נאמר:

 

"ההלכה הנוהגת בהקשר למחיקת כתבי טענות על הסף קובעת כי בתי דין יפעילו סעד זה ביד קמוצה, וכי בית הדין יעדיף בבירור התובענה לגופה על פני מחיקתה על הסף. בעניינו יש צורך בבחינה האם נוצר "מעשה בית דין" החוסם את המשיב מלהגיש תביעה חדשה נגד המבקשת ולא ניתן בשלב זה של ההליך, בו טרם נשמעו ראיות, לדחות את התביעה בגינן על הסף. המחלוקת בעניין זה תתברר בשלב ההוכחות. לפיכך, הבקשה לדחיית התביעה על הסף, נדחית".

 

כנגד החלטה זו מופנית בקשת רשות הערעור.

4.לאחר עיון בבקשה, החלטתי כי דינה להידחות, וזאת אף מבלי לבקש את תגובת המשיבים לה. נקודת המוצא היא סעיף 26(א) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 (להלן: החוק) קובע כדלקמן:

(א)רשות כאמור בסעיף קטן זה, לגבי החלטה אחרת, תינתן אם שוכנע בית הדין כי אם הערעור על ההחלטה יידון במסגרת הערעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להיגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה.

החלטת בית הדין קמא, על פניה, אינה עונה על התנאים המחמירים שנקבעו בסעיף 26(א)לחוק בדבר מתן רשות ערעור מיידית על החלטת ביניים. בהתאם להלכה הפסוקהערכאת הערעור אינה נוטה להתערב בשיקול דעתה של הערכאה הדיונית בעניינים שבסדרי דין, אפילו סבורה היא כי ראוי היה לנקוט דרך דיונית אחרת, ובלבד שההחלטה שהתקבלה אינה מנוגדת לדין, ואינה גורמת עיוות דין לאחד הצדדים(ע"ע 270/99משגב לדך – לוי,13.12.1999;דב"ע נד/139-3עאיק ואח' - חלבי, לא פורסם;  רע"א 2444/08 שופרסל נ' אהרון כהן,לא פורסם,21.12.2008; רע"א 26688 סאן אינטרנשיונאל לימיטד נ' מדינת ישראל, פ"ד מד (2) 206 (1990)).

מעבר לכך, בהקשר לדחיית בקשת מתן רשות ערעור על החלטה שלא לסלק תובענה על הסף אפנה לבר"ע (ארצי) 25974-03-13החברה המרכזית להפצת משקאות קלים בע"מ נ' מלמוט מקסים(13.3.13)), שם נאמר בין היתר, כך:

 

"לאחר שנתתי דעתי לבקשה ולכלל חומר התיק, אני מחליטשאין ליתן רשות ערעור בבקשה. בהתאם להלכה הפסוקה, נוהגים בתי הדין לעבודה זהירות יתרה בעניין של סילוק על הסף. הכלל הוא כי למעט מקרים חריגים, יעדיף בית הדין את בירור התובענה לגופה (ראו, למשל עב"ל 530/07ורה עבדאללה - המוסד לביטוח לאומי, פסקה 5 (ניתן ביום 10.12.2008);דב"ע נב/217-3מנהלים ומורשי חתימה של הבנק הבינלאומי ואח' - הבנק הבינלאומי ואח' ד"ע כז 3, 14 ע"א 693/83 שמעון שמש נ' רשם המקרקעין, פ"ד מ(2) 668, 671. לא מצאתי כי המקרה שלפניי מהווה מקרה חריג המצדיק סטייה מכלל זה"

6. מטעמים אלה החלטתי לדחות את הבקשה למתן רשות ערעור, משההחלטה תואמת את הזהירות היתרה בה נוהגים בתי הדין לעבודה בענין סילוק תובענה על הסף.

7. הבקשה נדחית, ומשלא התבקשה תגובת המשיב אין צו להוצאות.

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ