אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אם.אס.טי. רביב מודולר ספייס טרנספורטיישן 2002 בע"מ נ' דודאי

אם.אס.טי. רביב מודולר ספייס טרנספורטיישן 2002 בע"מ נ' דודאי

תאריך פרסום : 13/05/2010 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
34124-12-09
11/05/2010
בפני השופט:
מיכל ברק נבו

- נגד -
התובע:
דוד דודאי
הנתבע:
אם.אס.טי. רביב מודולר ספייס טרנספורטיישן 2002 בע"מ
החלטה

ב"כ המבקש:עו"ד לנדה עו"ד גרוס

ב"כ המשיבה:עו"ד גליקס

החלטה

לפני בקשה להורות על סילוק התובענה על הסף ולחילופין ליתן למבקש רשות להתגונן כנגד התובענה, בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 ( להלן - התקנות).

הבקשה לסילוק על הסף

המבקש טוען כי בדרך הילוכה של המשיבה יש משום שימוש לרעה בהליכי משפט וזאת הן לאור הגשת התובענה בגין סכומי כסף הנופלים משמעותית מן הסכומים שהמשיבה חבה למבקש, הן בשל אי הגשת תביעה כלפי Parker Holding Ltd. (להלן - פארקר) ו-Recrom Holding Ltd. (להלן - רקרום), בגין אי העמדת סכומים ניכרים בגובה מיליוני דולרים למשיבה, והן בשל הפרותיה של המשיבה את המערכת ההסכמית שנכרתה.

לחילופין מבקש המבקש ליתן לו רשות להתגונן מפני התובענה.

הבקשה לרשות להתגונן

בין המבקש לבין המשיבה נכרת הסכם השקעה, לפיו התחייב המבקש להעמיד למשיבה סכומים ניכרים העולים כדי 17,000,000 $ כהלוואת בעלים בהתאם לעמידתה באבני הדרך והתחייבויות הסכמיות נוספות ובכפוף לנכונות מצגיה.

המבקש העביר בפועל לחברה סכומים העולים כדי 15,000,000 $, בהתאם לעמידתה באבני הדרך ובשלבי פיתוח נוספים.

המשיבה הפרה את הוראות הסכם ההשקעה הפרה בוטה וגסה, בין היתר בשל אי עמידה בלוחות זמנים הסכמיים, בהצגת מצגים בלתי מדויקים ובהשקעת כספים בהיקפים ניכרים בניגוד למטרות החברה ולמוסכם בין בעלי מניותיה הכל תוך גרימת נזק למבקש.

המבקש טוען כי עומדת לטובתו טענת קיזוז הן מכוח אי השבת הלוואות הבעלים שהעמיד לחברה, והן מכוח נזקי העתק שגרמה לו החברה בהפרותיה את התחייבויותיה ההסכמיות ובהצגת מצגים בלתי מדויקים.

במצב דברים זה, עומדת למבקש הזכות לקזז את הסכום הנתבע בתובענה מסך הלוואת הבעלים שהעמיד לחברה, ובהתאם - ברור כי אין הוא חייב דבר לחברה. להפך - דווקא החברה היא שחבה לו סכומי עתק, העולים כדי למעלה מ-11,500,000 $ בגין הלוואת הבעלים בלבד, וסכומים ניכרים נוספים בגין הנזקים שגרמה למבקש בהפרותיה.

לכן יש לתת לו רשות להתגונן.

תגובת המשיבה

אין לדון כלל בבקשה לרשות להתגונן ויש לדחותה על הסף מאחר שהיא הוגשה באיחור, כמפורט להלן: ב"כ המשיבה נתן למבקש ארכה של 7 ימים להגשת הבקשה, אולם המשיב לא הגיש בקשת רשות להתגונן גם בתוך 7 הימים הללו. ביום 7.3.10 הגיש המבקש בקשה סתמית, שלא נתמכה בתצהיר, להארכת מועד ל-14 יום נוספים. בקשה זו הובאה לפני כבוד הרשם צ'כנוביץ (להלן - הרשם). ביום 26.3.10 החליט הרשם: "הואיל וחלפו למעלה מ-14 ימים ממועד הגשת הבקשה וטרם הוגש כתב הגנה, מתייתר הצורך לדון בבקשה, לפיכך, הבקשה נדחית". בעת מתן ההחלטה לגבי הבקשה להארכת מועד היתה כבר מונחת לפני הרשם בקשה למתן פסק דין, אולם הרשם לא נתן החלטה בבקשה, יתכן שנעלמה מעיניו.

בקשת הרשות להתגונן של המבקש הוגשה רק ביום 1.3.10 והועברה לשופטת ברק נבו, אשר לא התייחסה להחלטת הרשם לפיה הבקשה להארכת מועד נדחתה.

גם אם הבקשה לרשות להתגונן הוגשה ביום 21.2.10 כטענת המבקש, הרי היא הוגשה באיחור של 21 יום מבלי שנתקבלה רשות בית המשפט שהיתה נחוצה, מאחר ומדובר במועד שנקבע בתקנות, ובלי שהוגשה בקשה מלווה בתצהיר.

בקשה נוספת של המשיב למתן פסק דין נדחתה על ידי הרשם, בהחלטה נקבע כי מאחר והוגשה בינתיים רשות להתגונן, אין מקום ליתן פסק דין אולם החלטה זו מתעלמת מהחלטה קודמת של דחיית הבקשה להארכת מועד.

בנוסף, המשיבה מתייחסת לגופן של טענות המבקש. בין השאר נטען, כי הטענה היחידה שיכולה לעמוד למבקש היא טענת הקיזוז אולם גם טענה זו טרם הגיעה זמנה מהטעמים הבאים: בסעיף 10.4.1 להסכם ההשקעה מיום 13.5.10 בין הצדדים נקבע כי החברה תחזיר הלוואת בעלים רק כאשר יהיו לה רווחים של לא פחות מ- 15,000,000 $. לחברה אין כיום כל רווחים שהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ