ת"א
בית משפט השלום בית שמש
|
1003-10
12/05/2011
|
בפני השופט:
חגית מאק-קלמנוביץ
|
| - נגד - |
התובע:
יעקב אלפסי
|
הנתבע:
1. אבירם מלכה 2. דרור ששון 3. ש.מ. חברה לבניה אדריכלות והנדסה בע"מ
|
|
החלטה
1.בהסכמת הצדדים ניתן בזה צו הדדי לגילוי מסמכים בין הצדדים שעדיין לא סיימו הליכים אלו.
2. אני ממנה את המהנדס מר אחי קליין, כמומחה מטעם בית המשפט (להלן: המומחה).
המומחה יבקר בנכס נשוא התביעה (להלן: הנכס) לאחר תיאום מראש עם ב"כ הצדדים ובנוכחותם, אלא אם כן צד כלשהו ויתר על נוכחותו.
3.המומחה יתיחס למחלוקות בין הצדדים הנוגעות לביצוע עבודות הבניה, כמפורט בתביעה ובנספחים (להלן: הליקויים).
המומחה יקבע את העלויות הכספיות הנובעות ממסקנותיו.
המומחה יוסיף ויקבע מה מהליקויים ניתן לתיקון ומה אינו ניתן לתיקון, או לא סביר שיתוקן.
4.הצדדים ימציאו למומחה כתב טענות ואת כל המסמכים שברצונם למסור. הצדדים ימציאו אחד לשני עותק מהמסמכים המומצאים למומחה ואשר לא צורפו לכתב הטענות.
5.המומחה יקבע בחוות דעתו אם משך הזמן הדרוש לביצוע תיקון הליקויים הניתנים לתיקון.
6.בסיום עבודתו יגיש המומחה חוות דעת מסכמת. כל צד יהא רשאי, בתוך שלושים יום מקבלת חוות הדעת הנ"ל, לשאול את המומחה שאלות הבהרה.
7.בעלות המומחה ישאו הצדדים, בשלב זה באופן שהתובעת והנתבעים ישאו כל אחד ב- 1/3 מהסכום וצדדי ג' ישאו כל אחד ב- 1/6 מהסכום, ולאחר מתן חוות הדעת יוטל השכר וההוצאות לפי קביעת בית המשפט.
המומחה לא יחל בעבודתו, אלא לאחר שיסכם עם באי-כוח הצדדים את שיעור שכרו, וזה ישולם או יובטח להנחת דעתו.
8.לאחר קבלת חוות הדעת ותשובות לשאלות הבהרה יודיעו הצדדים לבית המשפט האם ברצונם לחקור את המומחה. התיק נקבע לקדם משפט נוסף לאחר קבלת חוות דעת המומחה ליום 13.9.2011 בשעה 09:00. אם נדרשת חקירת המומחה יתואמו המועדים גם עם המומחה.
ניתנה והודעה היום ח' אייר תשע"א, 12/05/2011 במעמד הנוכחים.
חגית מאק-קלמנוביץ, שופטת
הוקלד על ידי: שמחה חדד