ת"א
בית משפט השלום קריות
|
5153-04,5524-04
12/06/2012
|
בפני השופט:
עידית וינברגר
|
- נגד - |
התובע:
איגור גילגוף
|
הנתבע:
1. שוקי מלוכנא 2. זהבה מלוכנא 3. יחיאל דהן 4. תמר דהן 5. שרה דהן 6. דוד זנו 7. רחל זנו 8. אביסרור חיים - התובע
|
|
החלטה
1.המבקש, נתבע מספר 9, מבקש להבהיר את פסק הדין שניתן על ידי כב' השופט שחורי, בתאריך 22.1.08, באופן שיובהר כי רישום הבית נושא התביעה כבית משותף, על ידי עוה"ד רפאל לוריג, ייעשה תוך ייחוד הדירות לבעלי הזכויות בחלקה.
2.בהחלטתי מתאריך 29.5.12 התבקשו המשיבים ועו"ד לוריג, למסור תגובתם לבקשה.
המשיבים לא מסרו כל תגובה מטעמם.
עו"ד לוריג, הגיש הודעה לבית המשפט, שזו תמציתה:
פסק הדין לא הובא לידיעתו של עו"ד לוריג, והוא למד עליו רק מהבקשה.
עו"ד לוריג מונה על ידי בית המשפט אך ורק לצורך רישום הבית כבית משותף, ולא לצורך ייחוד הדירות.
ראוי שייחוד הדירות ייעשה על ידי הצדדים עצמם, באמצעות באי כוחם, משום שהדבר דורש דיווחים לאוצר/אגף מיסוי מקרקעין.
עו"ד לוריג מסכים כי עדיף לפעול לייחוד הדירות כבר עתה ולפיכך מסכים לעיכוב הליכי רישום הבית המשותף, עד לאחר שבעלי הזכויות יקבלו את אישורי המסים.
3.אפתח ואציין, כי פסק הדין נושא הבקשה, הינו פסק הדין במסגרתו נכללת החלטת המינוי של עו"ד לוריג. אני מניחה כי עו"ד לוריג היה תחת הרושם המוטעה כי מדובר בהחלטת ביניים, לאור הזמן הרב שחלף, ולאור העובדה שהוגשו מספר בקשות ביחס לאותה החלטת מינוי, דבר שגרם לו להאמין כי הדיונים בתביעה נמשכים.
בהערת אגב, יובהר כי זימונו של עו"ד לוריג לדיון בבית המשפט בקריות היה במסגרת הליך חדש המתנהל בין מלוכנא לאביסרור, ולא בתיק זה, אף שראוי היה להגישו בתיק זה.
מכל מקום, פסק הדין ניתן בתאריך 22.1.08 ובו מונה עו"ד לוריג לכונס נכסים לצורך רישום הבית כבית משותף.
4.הליך ייחוד דירות, מתבצע במהלך רישום הבית המשותף, ולא לאחריו. לא ניתן לבצע "ייחוד דירות" לאחר רישום הבית כבית משותף. כל בקשה להעברת זכויות מבעלי הזכויות לאחד מהם בלבד, תצריך הגשת שטר מכר ואישורי מסים, ככל עסקה.
תקנה 62 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום) התשע"ב – 2011, אשר החליפה את תקנה 58 בתקנות המקרקעין שקדמו להן, מאפשרת ייחוד דירות, אגב רישום הבית המשותף, על מנת לפשט את ההליך, ולמנוע את הצורך בהעברת זכויות לאחר רישום הבית המשותף.
יצוין, כי אף המפקחת על רישום מקרקעין, עו"ד צ. פייגנבוים, אליה הועבר התיק לצורך מתן חוות דעת בדבר אפשרות רישום הבית כבית משותף, המליצה לערוך ייחוד דירות בעת רישום הבית כבית משותף.
5.הליך ייחוד הדירות אינו מצריך הגשת דיווח לאגף מיסוי מקרקעין, ככל עסקה אחרת. די בהחתמת האגף למיסוי מקרקעין על טופס הבקשה לייחוד דירות, ועל צו רישום הבית המשותף.
במקרה שקיימים שעבודים, נדרשת הסכמת בעל השעבוד לייחודו לאחת מחלקות המשנה.
6.בפסק הדין, הסמיך כב' השופט שחורי את עו"ד לוריג לחתום בשם כל אחד מבעלי הזכויות על כל מסמך נחוץ, למקרה של חוסר שיתוף פעולה.
לפיכך, יוכל עו"ד לוריג לחתום על הבקשה לייחוד דירות, ולפנות בשם בעלי הזכויות אל בעלי השעבודים, בבקשה לאשר ייחוד הדירות, במקרה של העדר שיתוף פעולה מצד בעלי הזכויות.
כאמור, אין המדובר בהליך נפרד לרישום הבית המשותף, אלא בהליך אינהרנטי לרישום, ולפיכך אני מבהירה כי על עו"ד לוריג לפעול לרישום הבית המשותף, אגב ייחוד הדירות.