אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ניכור הורי >> ביה"ד הרבני: אב לא צריך להוכיח שלא פגע מינית

ביה"ד הרבני: אב לא צריך להוכיח שלא פגע מינית

מאת: עו"ד יונית פרגו | תאריך פרסום : 27/07/2023 13:53:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Bonnie Kittle, Unsplash

אם לקטין סירבה לאפשר מפגשים בינו לבין האב, בטענה כי הוא פגע בו פיזית ומינית. בקשה של האב לאפשר מפגשים אושרה בבית הדין הרבני, לאחר שהדיינים לא מצאו בסיס לטענות האם

בית הדין הרבני בירושלים קיבל לאחרונה בקשה של אב לפגוש את בנו. מדובר במקרה של ניכור הורי כשהאם מסרבת לקשר בין האב לבנו בטענה שהוא פגע בו מינית. הדיינים הבהירו שלא הוצגה בפניהם ראיה שתומכת בטענות האם, ושלא ניתן להעביר את נטל ההוכחה לאב. בנסיבות אלה הבקשה התקבלה והאיש יפגוש בילד, תחילה בפיקוח אנשי מקצוע ובהמשך ללא פיקוח.

בני הזוג התגרשו ב-2021 ומאז התנהלו ביניהם הליכים שונים. בבקשה הנוכחית האם טענה שהאב פוגע בילד, כולל פגיעה מינית והאב הכחיש.

הדיינים הרב יצחק אושינסקי, הרב מאיר קאהן והרב יעקב מ' שטיינהויז כתבו כי אין אינדיקציה שהאב פגע בילד.

הם ציינו שהאם הגישה מסמך מרופא ומכתב מהתלמוד תורה בו לומד הבן. לדבריהם, בהודעת הרופא הוא הציע לבחון את טענות האם אך זאת מבלי להביע עמדה כי יש בסיס לכך. במכתב של התלמוד תורה נכתב אמנם שבל"ג בעומר האחרון הבן חווה אירוע מטלטל בזמן ששהה אצל אביו, אך בלי לפרט מה קרה. בסוף המכתב צוין: "מדאיגה אותנו העובדה שהאב יכול לעולל כך לבנו".

לדברי הדיינים, נראה כי הצוות החינוכי "תפס צד" לטובת האם "במאבק בין ההורים על נפש הילד".

"נשק יום הדין"

הדיינים כתבו שנראה כי האם שלפה את "נשק יום הדין" בדמות טענה לפגיעה מינית של האב, אף שקודם לכן לא טענה כך מפורשות בפני בית הדין אף שהיו לה מספר הזדמנויות. עוד הם ציינו שהאם גם הסכימה למפגשים של האב עם הבן, ורק ביקשה לשנות את יום המפגש מרביעי לחמישי.

"למעשה, אין בפנינו כל בסיס לסבור שהאב פגע בבנו, וזו נקודת המוצא", כתבו הדיינים והוסיפו כי "לא ניתן להטיל על האב משימה בלתי אפשרית שיוכיח שלא פגע בבנו".

הם ציטטו מפסיקה שלפיה "הרעיון של הטחת האשמות באדם, תוך ניצול הזכות האזרחית להלין בכל מקרה של עבירה, אינו הופך את החשוד למי שנטל הראיה עליו", והוסיפו כי חזקת החפות היא מעקרונות היסוד של שיטת המשפט הישראלית.

הדיינים הורו להורים ליצור קשר עם אשת מקצוע שדרכה יבוצעו מפגשים בין האב לבן בסיוע או ליווי של עובדים סוציאליים. בנוסף הם ביקשו מאשת המקצוע לבנות תכנית מפגשים בין האב לבן הכוללת מפגשים פתוחים ללא פיקוח בהמשך הדרך, שיתקיימו בהקדם האפשרי.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב"כ האב: עו"ד שמעון מאיר קרייף, עו"ד אברהם לוי
  • ב"כ האם: לא צוין
עו"ד יונית פרגו עוסק/ת ב- ניכור הורי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ניכור הורי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ניכור הורי
מלחמה היא כר פורה לניכור הורי
עו"ד ענבר לב | צילום: ענת קזולה. אילוסטרציה: Piron Guillaume on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ