אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ס"ע 9593-04-11

פסק-דין בתיק ס"ע 9593-04-11

תאריך פרסום : 08/10/2013 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב יפו
9593-04-11
30/09/2013
בפני השופט:
ד"ר יצחק לובוצקי

- נגד -
התובע:
ז'אנה בליאסוב
עו"ד פבל מורוז
הנתבע:
1. ר.ק. מתן שותפות מוגבלת
2. ר.ק. גול נכסים בע"מ
3. קיטילנד ישראל בע"מ
4. ירון זיגלוקס
5. ב. עירוני נכסים והשקעות בע"מ
6. ר.ק. מתן יזום וניהול בע"מ

עו"ד אסף שחם
פסק-דין

התובעת (להלן גם: "העובדת") הועסקה כעוזרת טבח במסעדת "טוטו" (להלן: "המסעדה"), הנמצאת בבעלות הנתבעת 1  (להלן גם: "המעביד" או "השותפות"), תקופה של 25 חודשים ועד ליום 24.12.09.

התובעת התפטרה מעבודתה לצורך טיפול בילדה, ובהתאם שולמו לה פיצויי פיטורים (עמ' 4 ש' 5-6). "משכורת קובעת" לצורך חישובים בתיק זה עמדה על סך 4,500 ש"ח.

יסופר כי המעביד ביקש לפטר את התובעת עוד בחודש יולי 2009, עוד בהיותה בהריון, ופנה לשם כך לממונה על חוק עבודת נשים (להלן: "הממונה") ביום 9.7.09. הממונה סירבה לאשר את הפיטורים (החלטה מיום 6.9.09), ובהתאם התובעת המשיכה בעבודתה עד למועד התפטרותה כאמור.

העובדת עותרת לחיוב הנתבעים 6-1 או מי מהם בתביעות כדלקמן (ר' עמ' 4 לפרוטוקול ש' 9-17):

1.                 פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח- 1988 (להלן: " חוק שוויון הזדמנויות") בסך 68,394 ש"ח.

2.                 פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק הזכות לעבודה בישיבה, התשס"ז- 2007 (להלן: " חוק עבודה בישיבה") בסך של 20,000 ש"ח (22,730 נכון למועד הגשת התביעה).

חבות הנתבעים 6-2:

אין חולק כי הנתבעת 1 הינה שותפות מוגבלת רשומה, וכי הנתבעים 5-2 היו בתקופה הרלבנטית שותפים מוגבלים בגובה סכום ההשקעה כמפורט בתדפיס פרטי השותפות, וכי הנתבעת 6 הינה "שותף כללי" בשותפות (נספח א' לכתב התביעה).

מוסכם גם , כי השותפות הרשומה היא אישיות משפטית נפרדת, הכשירה לתבוע ולהיתבע (ר' סעיף 66 לפקודת השותפויות [נוסח חדש] תשל"ה 1975 [להלן: "פקודת השותפויות").

עם זאת, בכל הנוגע לחובות השותפות קבע המחוקק, כי על אף שהשותפות היא אישיות משפטית נפרדת, השותפים יחויבו יחד ולחוד בחובות השותפות. על פי הוראות החוק, חובות השותפים לנושי השותפות יהיו שרירים וקיימים, גם לאחר פירוק השותפות.

וכך לפי סעיף 20 לפקודת השותפויות:

"20.   (א)   כל שותף חב, יחד עם שאר השותפים ולחוד, בכל

החיובים שהשותפות חבה בהם בהיותו שותף...".

הנה כי כן, בשונה מתאגיד, אין בשותפות כדי ליצור "מסך התאגדות", מכוחו קיימת הפרדה בין נכסי החברה לבין נכסי הבעלים. כל שותף חב, יחד עם שאר השותפים ביחד ולחוד, בכל החיובים שהשותפות חבה בהם בהיותו שותף, חרף היותה של השותפות המעסיק של העובד. לימדנו מורנו - פרופ'  ד"א פרנקל  -  בספרו "דיני השותפות בישראל"(הוצ' פרלשטיין - גינוסר (תשס"ג - 2002) בעמ' 196), כי כל שותף חייב בחיובים שהשותפות חבה בהם בהיותו שותף, ופרישתו  של השותף מהשותפות אינה פוטרת אותו מחובות שנוצרו בשותפות , בתקופה בה הוא היה שותף ( וראה גם: המהדורה החדשה לספר "דיני השותפות בישראל" בעריכת פרופ' ד"א פרנקל וד"ר צ' פרנקל   ( תשע"ד - 2013 ) בפרק מס' 4.3 ).

לאור האמור, רשאית התובעת לתבוע את הנתבעים 6-2 בהיותם שותפים בשותפות שהעסיקה אותה, בכפוף כאמור לגובה סכום ההגבלה בנוגע לנתבעים 5-2, כמפורט בתדפיס פרטי השותפות [ראה: ע"ע (ארצי) 350/07 ראובן גולדברג ושות' - שותפות רשומה - יהודאי (לא פורסם, ניתן ביום 13.2.08); בש"א (ארצי) 266/05 גשמי ברכה בע"מ - לוי (לא פורסם,

ניתן ביום 29.5.05); עב (ת"א) 8276/00 לוי - ה.ש.י.ג. יזום פרוייקטים בע"מ, פס' 14 (לא פורסם,

ניתן ביום 5.12.04)].

פיצוי מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה:

סעיף 2(א) לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע, כי אין להפלות עובד או עובדת בין היתר, על רקע מין, הורות ו/או הריון, וכלשונו:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ