אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> רשלנות רפואית בילדים – דברים שחשוב לדעת

רשלנות רפואית בילדים – דברים שחשוב לדעת

מאת: עו"ד קרן ארנשטיין-דנה | תאריך פרסום : 19/09/2016 14:03:00 | גרסת הדפסה

עו"ד קרן ארנשטיין-דנה, צילום: גונן שמר

מה עלינו לעשות כשילדינו סובלים או נפגעים עקב טיפול רפואי כושל או אבחנות רפואיות שגויות? כיצד נדע אם מדובר ברשלנות? ממי לתבוע את הפיצוי? מי זכאי לפיצוי – הילד או ההורים? מה מיוחד בתביעות רשלנות של ילדים באופן ספציפי – ממה צריך להיזהר, על מה חשוב להקפיד ולמה צריך לשים לב.

אך לפני שאנו עונים על השאלות הנ"ל, אומר ואקדים שכל ילד שרק נולד ואף ילד בבגרותו נזקק לטיפול רפואי מפעם לפעם. כהורים הפונים לרופאים, אנו נותנים לרופא את הכוח המלא להנחות אותנו כיצד לטפל בילד. הרופא מנחה אותנו לתת טיפול תרופתי כזה או אחר, ולעיתים אף שולח את ילדינו לבדיקות שיוצאות תקינות, אך עדיין נראה לנו שמשהו אינו כשורה.

לייעוץ בתחום: 

עורך דין רשלנות רפואית

אז בראש ובראשונה אני מציעה לכם, הורים יקרים, להפעיל את האינטואיציה ההורית שלכם. אם אתם מרגישים שלא נעשו כל הבדיקות או שבריאותו של הילד לא שבה לטיבה, החשוב ביותר הוא התמדתו ועקביותו של ההורה בדרישותיו מרופאיו ובהפצרותיו, בכדי לדאוג כי הילד יקבל את הטיפול ההולם והטוב ביותר.

אם למרות השתדלויותכם ניתן לילדכם טיפול שלדעתכם גרם יותר נזק מתועלת, הנה מספר תשובות שתעזורנה לכם לבחון האם הרופא התרשל והאם כדאי להגיש נגדו תביעה.

האם קיימת אחריות על רופא ילדים? מבחינת יידוע מצבו של הילד

בהתאם לחוק זכויות החולה, כל אדם בישראל זכאי לטיפול הולם ממערכת הבריאות בישראל. כשמדובר בילדים, קיימת חובה על הרופא ליידע את הוריו בדבר מצבו הפיזי, הבדיקות או הטיפולים האפשריים, גם אם הטיפולים האלה הם מחוץ לסל הבריאות או סל קופות החולים.

מהי ההתיישנות בתביעות רשלנות ילדים?

ילד שנפגע זכאי לתבוע עד גיל 18 באמצעות הוריו או אפוטרופוסו, או כ-7 שנים לאחר הגיעו לגיל 18, קרי גיל 25. לדוגמא, ילד שעבר ניתוח בגיל 5, וישנו חשש שהניתוח בוצע ברשלנות, ניתן להגיש תביעה עד הגיעו לגיל 25.

האם הורה יכול להגיש תביעה בשם הילד ועד מתי?

כאמור, הורי הילד הם האופוטרופוסים הטבעיים שלו. לפיכך, במידה שאירעה רשלנות כלשהי, ההורה יכול להגיש תביעה בשם ילדו עד הגיעו לגיל 18. מעבר לגיל 18, הילד הפך לבגיר ויכול להגיש תביעה בעצמו (כל עוד הוא כשיר משפטית, כלומר כשיר לנהל את עינייניו הכלכליים בעצמו). גם במציאות בה לילד יש אפוטרופוס אחר כגון הסבתא וכו', אזי היא זכאית להגיש בשמו תביעה בגין רשלנות רפואית.

האם כדאי להמתין בהגשת התביעה עד לבגרותו או להגישה עם התרחשות הנזק?

במצב שישנו חשש לרשלנות בטיפול בילד, רצוי לפנות לייעוץ משפטי בהקדם, וזאת מכמה סיבות: א. איסוף החומר המלא מהמוסדות הרפואיים אשר נתנו לילד את הטיפול או ביצעו את הניתוח בסמוך למועד הרשלנות הוא  חשוב מאוד , כפי שנאמר כל עוד הדיו טרי...

ב. בחינה וניהול תביעת רשלנות רפואית נמשכים זמן ממושך, ולכן לא כדאי להמתין שנים רבות, שכן הילד נפגע, ולרוב במצב נכותו יזדקק למימון כספי לטיפול הנדרש כתוצאה מרשלנות המזיק. ככל שיפנה ההורה בהקדם, כך יוכל עורך הדין לנהל את התביעה ולהשיג תוצאה טובה יותר לפיצוי.

מה קורה כשהרשלנות או המחדל מתגלה לאחר שנים?

במצב כזה, יש להוכיח בהקדם את הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזק. בסיטואציה כזאת ייתכן כי בהתאם לבחינת הנסיבות, בית המשפט יחריג את מועד תחולת ההתיישנות (7 שנים מגיל 18) וכי מירוץ ההתיישנות יחל ביום בו התגלה הנזק.

האם טיפול שגוי או היעדר אבחון יכולים להיחשב כרשלנות?

במידה שנגרם לילד נזק פיזי או נפשי לצמיתות, כתוצאה מטיפול שגוי או מהיעדר אבחון או איחור באבחון, ייתכן שמחדל זה יהווה עילה לתביעת רשלנות.

מה כרוך בהגשת תביעת רשלנות רפואית?

כאשר ילד נפגע והוריו או אפטרופוסו מעוניינים להגיש תביעת רשלנות רפואית, עליהם לדעת כי נדרש מהם להגישה בצירוף המסמכים הרפואיים המראים קיומה או מחדלה של רשלנות, וכן לכרוך אותה בחוות דעת של מומחה רפואי משפטי.

נגד מי מוגשת התביעה – הרופא, המוסד המטפל, המדינה?

עניין זה תלוי בנסיבות וייבחן בהתאם לפירוט מקרה האירוע. הדבר תלוי במספר גורמים כגון מיהו המוסד ונותן הטיפול הרפואי.

בהנחה שהתביעה התקבלה, כיצד מחושב סכום הפיצוי?

אם קבע ביהמ"ש כי אכן בוצע טיפול רשלני, בשלב זה הוא יעבור לחישוב סכום הפיצוי. סכום זה מורכב מראשי נזק שונים, כגון הפסד השתכרות עתידי, עזרת הזולת, הוצאות רפואיות, כאב וסבל ועוד.

* עורכת דין קרן ארנשטיין-דנה עוסקת ברשלנות רפואית

** הכותבת לא ייצגה בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
2.9 מיליון שקל להורים שבנם נולד גמד
תמונה חיצונית: photo by Phalinn Ooi from morguefile

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ