אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> צמצומים באקדמיה: מה יעלה בגורל מרצי היחידה הבין-תחומית ב"בצלאל"?

צמצומים באקדמיה: מה יעלה בגורל מרצי היחידה הבין-תחומית ב"בצלאל"?

מאת: עו"ד נועה ברזילי | תאריך פרסום : 08/07/2014 16:44:25 | גרסת הדפסה

מאת: עו"ד נועה ברזילי

להחלטה בעניין ארגון המרצים בבצלאל נ' הנהלת האקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל

בית הספר לאמנויות בצלאל שבירושלים נקלע למשבר כלכלי והחליט לנקוט בצעדי צמצום ולפטר כמה עשרות מרצים. ארגון המרצים התנגד להחלטה, ועתר לצו מניעה נגד ההנהלה. האם המרצים ימצאו עצמם מחוץ לשערי האקדמיה?

כחלק מההתמודדות עם הגירעון הכספי אליו נקלע ביה"ס לאמנות בצלאל, ביקש ביה"ס לסגור את היחידה הבין-תחומית הפועלת בביה"ס מזה מספר שנים.

ארגון המרצים בבצלאל התנגד נחרצות להחלטת ההנהלה, שתוביל לפיטורי עשרות מרצי החוג, ועתר לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בבקשה לצו מניעה זמני שימנע את פיטורי המרצים עד לתום ההליכים נגד ביה"ס. לטענת הארגון, ההנהלה לא קיבלה את אישור הסנאט, שהוא הרשות האקדמית הגבוהה, כפי שנדרש בתקנון ולכן החלטתה בטלה. בנוסף, טען הארגון שהפיטורים נעשו שלא כדין, בין היתר משום שלא נערך שימוע לכל אחד מהמרצים שקיבל את הודעת הפיטורים.

הנהלת בצלאל טענה, שהגיעה להחלטה ניהולית-אדמיניסטרטיבית שראוי לסגור את היחידה המדוברת כיוון שעדיף שהקורסים שניתנים במסגרתה ייעשו בתוך המחלקות האקדמיות ולא במסגרת יחידה נפרדת. עוד לטענתה, מאחר שאין מקור תקציבי לכיסוי הגירעון, אין מנוס מסגירת היחידה. כמו כן היא טענה, שהתנהל דיון פורה עם ארגון המרצים בסנאט ונערך להם שימוע, שאף ניתנה להם הזדמנות לערער עליו.

גם פיטורי צמצום צריך לדעת לערוך

לפי סגן הנשיאה, השופט אייל אברהמי, כשמבקשים לערוך פיטורי צמצום יש לנקוט במספר שלבים הכרחיים, בהם יידוע ארגון העובדים על הצורך בפיטורים והיוועצות עמו. כך, מחויבת המעסיקה למסור לארגון את רשימת המועמדים לפיטורים ולגבש עמו יחד את הרשימה הסופית. השופט אברהמי קבע שאף שזהו המודל המחייב, ושההנהלה החליטה לסגור את היחידה בהרף עין, מבלי שנקטה בצעדים הנדרשים. גם משבר כלכלי, לדבריו, אינו מצדיק את הדילוג על אותם שלבים הכרחיים.

לדברי השופט, הדיאלוג שקוים בין ההנהלה לארגון המרצים לאחר המעשה כשהפיטורים היו מוחלטים, לא הביא לריפוי הפגם שנפל בכך בהתנהלות בצלאל, להכשיר את ההחלטה בדיעבד.

עוד קיבל השופט את טענת הארגון כי לא התקבלה המלצת הסנאט לסגירת היחידה, ונהפוך הוא, מפרוטוקול ישיבת הסנאט בנושא עלה, שהחליט להמשיך את פעילות היחידה עד לעריכת בדיקה מקיפה בדבר נחיצותה ועלויותיה. לכן, קבע השופט, שעל בצלאל להמתין עד להשלמת הבדיקה ואסר על ביה"ס לפטר את המרצים המלמדים ביחידה.

להחלטה בעניין ארגון המרצים בבצלאל נ' הנהלת האקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל

* עו"ד נועה ברזילי עוסקת בדיני עבודה.

**הכותבת לא ייצגה בתיק.

***המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

למדור: דיני עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ