אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> פועל בניין שהתפטר יקבל פיצוי של כ-420 אלף שקל – לא קיבל זכויות

פועל בניין שהתפטר יקבל פיצוי של כ-420 אלף שקל – לא קיבל זכויות

מאת: עו"ד אשר אביטן | תאריך פרסום : 26/11/2015 15:23:00 | גרסת הדפסה

צילום: Alvimann, www.morguefile.com

חברת הבנייה בה עבד נמנעה מלהפריש לפועל קרן פנסיה והשתלמות, ולא תיקנה את המצב גם לאחר שהתריע על כך. בית הדין האזורי לעבודה קבע כי תנאי עבודתו הורעו, ומאחר שהתפטר בדין מפוטר מגיעים לו גם פיצויי פיטורים.

הפועל הועסק בחברה הקבלנית "האחים אבו עיאש" במשך 19 שנה, ועבד שישה ימים בשבוע. עם השנים הוא קודם לתפקיד של מנהל עבודה, ובארבעת החודשים האחרונים של עבודתו השתכר מעל ל-13 אלף שקל.

לייעוץ בדיני עבודה

פנו ל- עורך דין עבודה

במהלך שנת 2010 הוא הבחין שהקבלנית לא מפרישה לו קרן פנסיה והשתלמות בהתאם להוראות ההסכם הקיבוצי בענף הבניה והתפטר.

בעקבות זאת הוא הגיש באוקטובר 2011 תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. לטענתו, הוא התריע מספר פעמים על מחדליה, והתפטר לאחר שלא נענה. לאחר שאלו לא נענו, הוא התפטר.

הפועל פירט כי בהתאם להסכם הקיבוצי הקבלנית הייתה אמורה להפריש לו הפרשות בגובה 6% ממלוא שכרו לקרן הפנסיה, אולם היא הפרישה לו רק על שכר של 7,000 שקל. כמו כן, הוא טען כי היא נמנעה מלשלם לו קרן השתלמות, תוספת וותק, שעות נוספות ותמורה בעד זמן הנסיעה לעבודה. בנוסף היא הגדילה לעשות וניכתה משכרו "דמי חבר" מבלי שהציגה אישור שבאמת העבירה את הכספים להסתדרות או כל ארגון אחר.

הקבלנית לעומתו טענה כי הפועל בחר להתפטר מיזמתו כי היה עייף מהעבודה ומצא עבודה חלופית בחברה אחרת, כך שידע שהתפטרותו לא תזכה אותו בפיצויי פיטורים.

לטענתה בזמנו שררה ביניהם מערכת יחסים טובה, וכמחווה היא העבירה לו, למרות שאינה מחויבת, את מלוא הכספים שנצברו עבורו בקרן הביטוח והפנסיה של פועלי הבניין בסך כולל של 266,278 שקל, בהבנה שבכך תסתיים מערכת היחסים ביניהם לשביעות רצון כל הצדדים.

עוד היא הסבירה כי הפרישה רק על 7,000 שקל, מכיוון שבנוסף היא הפרישה כספים לקופת פיצויים מרכזית שנועדה להבטיח השלמת פיצויים לעובדים במקרה של פיטורים, אך במצב שבו התובע התפטר מרצונו היא לא צריכה להשלים לו כלום. ולבסוף לגבי "דמי החבר" היא הסבירה, כי הופרשו על חשבונה ולא משכר התובע.

החסירה כספים

השופטת מיכל לויט קבעה כי הנתבעת לא מילאה אחר חובותיה בהתאם להסכם הקיבוצי, והחסירה משכרו של התובע כספים רבים. במצב כזה, לא מצופה מהעובד להמשיך להישאר בעבודה, במיוחד לאחר שהתריע על כך בפניה. לכן קבעה השופטת כי התובע התפטר בדין מפוטר, וזכאי לתשלום פיצויי פיטורים.

השופטת לויט המשיכה ודחתה את יתר טענות הנתבעת, למעט את טענתה בנוגע לדמי החבר, ולבסוף חייב את  הנתבעת לשלם לתובע סך של 426,920 שקל עבור פיצויי פיטורים, אי הפרשה מלאה לפנסיה, אי הפרשה לקרן השתלמות, גמול עבודה לשעות נוספות, פדיון חופשה, פדיון דמי הבראה, תמורה בעד זמן נסיעה לעבודה ותוספת וותק. לכך תוסיף החברה גם הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 15 אלף שקל.

  • ב"כ התובע: עו"ד אבו אלהיג'א ווג'די
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד עמי הולנדר

* עו"ד אשר אביטן ממשרד עוה"ד אביטן ושות' העוסק בדיני עבודה

** הכותב לא ייצג בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ