אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> מיהו זייפן השטרות? תביעה בביהמ"ש חשפה את התעלומה

מיהו זייפן השטרות? תביעה בביהמ"ש חשפה את התעלומה

מאת: עו"ד שאול מוש | תאריך פרסום : 23/06/2014 08:46:00 | גרסת הדפסה

מאת: עו"ד שאול מוש

לפסק הדין בעניין י.י. נ' ח.כ.ב.

ביום בהיר אחד, גילתה האישה לתדהמתה שנפתח לה תיק הוצאה לפועל בשל שיק של 120 אלף שקל שמעולם לא כתבה. בביהמ"ש האמת התגלתה. לא תאמינו מי זייף את החתימה...

איש הגיש ללשכת ההוצאה לפועל בעכו בקשת ביצוע של שיק על סך 120 אלף שקל. האישה, שהשיק הוצא מחשבונה, הגישה התנגדות לביצוע השיק בטענה שכלל לא חתמה על שיק כזה, והדיון הועבר לבימ"ש השלום בעכו.

בביהמ"ש סיפרה הנתבעת שנדהמה לגלות את דבר קיומו של השיק, שכן מעולם לא מסרה שיק כזה לתובע או לכל אדם אחר, וציינה שאף הגישה תלונה במשטרה בגין גניבת השיק וזיוף חתימתה.

לתדהמת הנתבעת, טען התובע בתגובה שהשיק נמסר לו ע"י בעלה, בגין הלוואה שנתן לו. לדבריו, זו אינה הפעם הראשונה שהבעל, שהיה בקשיים כלכליים, משלם לו בשיקים של אשתו - הנתבעת.

הנתבעת הודתה שאפשרה לבעלה להשתמש בחשבונה מדי פעם, אבל תמיד וידאה שכל השיקים שמשך מחשבונה יצאו בהרשאתה ובחתימתה.

מי כתב את השיק?

לאחר שהשוותה בין החתימה על השיק המסוים לבין חתימת הנתבעת על שיקים אחרים, קבעה השופטת ג'ני טנוס שהבעל הוא שגנב את השיק מהנתבעת וחתם עליו ללא ידיעתה. השופטת מצאה את החתימה על השיק דומה באופן מחשיד לחתימת הבעל על תצהיר שמסר לביהמ"ש, וקבעה כי אף שהנתבעת הודתה שנתנה לבעלה חופש פעולה בחשבונה, היא הוכיחה כי דרשה מאז ומתמיד שפעולותיו ייעשו בידיעתה והשיקים יצאו מחשבונה בחתימתה.

הפעם, קבעה השופטת, אין ספק שהנתבעת לא אישרה לבעלה להשתמש בשיק ולחתום עליו בשמה, ומשכך התובע לא הוכיח עילה לחיוב התובעת בסכום השיק. לפיכך, הורתה השופטת על דחיית התביעה ועל סגירת תיק ההוצל"פ נגד הנתבעת.

מקרה זה הוא אחד מיני רבים בהם נפתחים בלשכות ההוצל"פ תיקים נגד אזרחים, בגין שיקים או שטרי חוב אשר כלל לא חתמו עליהם או שחתימתם זויפה. נראה כי על האדם הפשוט לשמור על אמצעי התשלום שלו גם מפני אדם הקרוב אליו ולא להקל בכך ראש.

במקרים בהם נפתח תיק הוצל"פ, גם כאשר האדם אינו חייב כלל, קיימת לו זכות להגיש תוך 21 יום התנגדות בלשכת ההוצל"פ. בדרך כלל, עם הגשת ההתנגדות יעוכבו הליכי העיקול נגד אותו חייב, ואם יימצא טעם ראשוני בטענותיו - יופנה לביהמ"ש להמשך בירור טענותיו. יודגש, כי יש לפעול מהר בהגשת ההתנגדות כדי למנוע שרשרת עיקולים אשר תקשה על התנהלותו היומיומית של החייב תוך הוכחת טענותיו לאי חיובו.

לפסק הדין בעניין י.י. נ' ח.כ.ב.

* עו"ד שאול מוש עוסק בהוצאה לפועל.

**הכותב לא ייצג בתיק.

***המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

למדור: הוצאה לפועל

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ