אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> לא פינו את הנכס בזמן וחויבו ב-100 אלף שקל

לא פינו את הנכס בזמן וחויבו ב-100 אלף שקל

מאת: עו"ד אלימלך יערי | תאריך פרסום : 11/11/2014 13:23:00 | גרסת הדפסה

thedietrichs, morguefile.com

השוכרות סירבו לעזוב את הבית בגלל סכסוך כספי וטענו שהן רשאיות להישאר בו ללא הגבלת זמן. בעלת הבית תבעה לפינוי, וביהמ"ש, שנענה לה, גם חייב את השוכרות ב-100 אלף שקל בגלל העיכוב.

בני זוג שהתגרשו, השכירו ביוני 2004 את ביתם לחברת "עידן הגאולה" ושבועון "בית משיח". בדצמבר 2010, לאחר שהסתיימה תקופת השכירות לא עזבו השוכרות את הבית בשל סכסוך כספי עם בעלי הבית.

לכתבות נוספות בנושא:

הסכסוך הסתיים בפשרה במסגרת הליך בוררות ואושר בביהמ"ש, אף שהאישה כלל לא חתמה על הסכם הפשרה. ההסכם קבע, בין היתר, שהשוכרות יעברו לחלק אחר של הבית ויחזיקו בו ללא הגבלת זמן תמורת 500 דולר לחודש.

האישה, שבפועל התנגדה לאמור בהסכם הפשרה, התעסקה על פינוי השוכרות ובמרץ 2012 הגישה נגדן תביעה בבימ"ש השלום בהרצליה. לטענתה, הסכם הפשרה הוגש לביהמ"ש בניגוד לרצונה ואינו תקף. לדבריה, על השוכרות לעזוב את הבית לאלתר, שכן תקופת השכירות לפי החוזה - הסתיימה.

השוכרות הסתמכו על ההסכם הפשרה, שלטענתן נעשה בהסכמת ובידיעת התובעת. עוד הן טענו, כי בעבר נתנו לבני הזוג הלוואה של 50 אלף שקל שלא נפרעה עד היום. לפיכך, לטענתן, הן זכאיות להמשיך להפעיל את עסקיהן בביתם.

בתגובה, טענה התובעת, כי היא ובעלה לשעבר כיסו את ההלוואה כבר מזמן בכך שנשאו בתשלומי הארנונה, החשמל והמים, ולכן אין הצדקה להישארותן של השוכרות בבית.

השוכרות התנגדו לטענה זו, והשיבו כי מעולם לא נשלחה אליהן הודעת קיזוז לגבי התשלומים, כך שההלוואה לא נפרעה.

7 שנים לא שילמו חשבונות

השופט יעקב שקד ביטל את הסכם הפשרה עם השוכרות. נקבע, כי אף ששם התובעת נזכר בכותרת ההסכם, היא לא חתמה עליו בעצמה, ובהיעדר חתימה של בעלת מחצית מהזכויות בבית - ההסכם לא יכול להתקיים.

משכך, קבע השופט, כי ההסכם היחיד העוסק בתנאי השכירות הוא אותו חוזה שנחתם עם הנתבעות, שלפיו תקופת השכירות הסתיימה בדצמבר 2010.

עוד קבע השופט, כי אין כל הצדקה להאריך את תקופת השכירות בהסתמך על טענת ההלוואה: בעצם הימנעותן של הנתבעות מתשלום החשבונות השוטפים במשך כשבע השנים ששהו בבית, הן למעשה הסכימו לכך שההלוואה תוחזר באמצעות כיסוי הוצאות הארנונה, המים, החשמל ע"י התובעת וגרושה.

משכך, השופט חייב את הנתבעות לפנות את הבית עד ל-01.12.14 ולשלם לתובעת 100 אלף שקל בגין העיכוב בפינוי. הנתבעות חויבו גם בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 25 אלף שקל.

 

ב"כ התובעת: עו"ד אלון לוריא

ב"כ הנתבעים: עו"ד נ. שרעבי

* עו"ד אלימלך יערי עוסק בדיני מקרקעין.

** הכותב לא ייצג בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
עסקאות מכר דירה – על אחריות המוכר ואחריות הקונה
עו"ד שרית לנגה כהן, צילום: אופיר הראל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ