אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הסכסוך בין ההורים קיצוני, הילדים הוכרזו כנזקקים

הסכסוך בין ההורים קיצוני, הילדים הוכרזו כנזקקים

מאת: עו"ד מינה קלמן חדד | תאריך פרסום : 24/11/2014 09:35:00 | גרסת הדפסה

ali110

ההורים המסוכסכים לא הצליחו להתגבר על העוינות ביניהם והשתמשו בילדים להסתה ונקמה. אף שמדובר באנשים נורמטיביים, לכאורה, ביהמ"ש קבע כי הם מסכנים את שלומם ואת נפשם של הילדים.

בני הזוג, שנפרדו לפני כשנה, לא הצליחו לשים את העוינות שהם חשים זו כלפי זה בצד, גם לא כששלום ילדיהם עמד על הפרק. בשל היחשפות הילדים הקטנים שלהם לסכסוך הקשה, ביהמ"ש הגיע למסקנה שהם מסכנים את שלומם הרגשי של ילדיהם, והכריז עליהם כנזקקים.

לכתבות נוספות בנושא:

המשמעות היא כי מעתה ואילך רשאים גורמי הרווחה להתערב בנעשה המשפחה, וההורים יצטרכו לעבור אבחונים, טיפולים והדרכה. ככל שההורים לא יישמעו לרווחה, יוכל ביהמ"ש גם להורות על הוצאת הילדים מחזקתם.

לפני כשנה, במסגרת הליכי המשמורת המתנהלים בין ההורים בבית המשפט לענייני משפחה בנצרת, הוחלט שהילדים יהיו במשמורת האם, והאב ישוחח עמם טלפונית באמצע שבוע וייפגש עמם מדי סופ"ש. בנוסף, ולאחר שביהמ"ש הבין שהעוינות בין ההורים מרקיעה שחקים, הם הופנו לטיפול והדרכה הורית.

אלא שההורים לא שיתפו פעולה עם גורמי הסיוע ברווחה: האם סירבה לאפשר לילדים לשוחח עם האב, בטענה שאינה מסוגלת לשמוע את קולו. האב, לעומתה, נהג להסית את הילדים נגדה כשהם שהו אצלו. בנוסף, הוא הודיע שאם לא מדובר בטיפול זוגי, שיביא לכך שאשתו תחזור אליו, הוא לא מעוניין.

המפגשים עם ההורים, סיכמה העו"ס הממונה על התיק בתסקיר שהוגש לביהמ"ש, רוויי אלימות, מתח ועוינות, הם אינם מהססים לריב לעיני הילדים ולהלעיז זה על זו, ללא כל מודעות להשפעתם ההרסנית על נפש הילדים.

בסופו של דבר, התבקש בית המשפט להכריז על הילדים כנזקקים. זאת, אף שמדובר בהורים לכאורה נורמטיביים.

לעמדת העו"ס, מרוב הכעס האחד כלפי השנייה ההורים אינם מסוגלים לראות את טובת ילדיהם. הם משאירים את הילדים בחוסר בטחון ואינם מאפשרים את הקשר היציב והתקין עם ההורה האחר. במצב כזה, הביע העו"ס חשש כי ייגרם לילדים נזק קשה ויש להגן עליהם.

השפעה הרסנית

השופט אסף זגורי החליט לקבל את בקשת הרווחה: "המקרה שבפניי הינו דוגמה מובהקת (ורעה) להשפעתו ההרסנית של קונפליקט הורי בעצימות גבוהה ולקשיי הורים להבחין בין טובת הילדים והצורך שלהם בקשר עם ההורה האחר לבין זעמם וביקורתם על אותו הורה", כתב בהחלטתו.

השופט ציין, כי תחילה ההורים הצליחו להטעות אותו בחזותם. אלא שלאט לאט וככל שנכנס לעובי הקורה מעשיהם הקשים האחד כלפי השני דלפו ואין ספק שהם פוגעים בילדים. לא מחייב שהורים יהיו נרקומנים כדי שיסכנו את ילדיהם, קבע השופט, "הם יכולים להיות הורים שמספקים את כל צרכיהם הגשמיים והחינוכיים של הילדים. הם יכולים להיות הורים שמטפלים בחום ובאהבה בילדים. אך אם אין הם מסוגלים לטפח קשר הורה-ילד טוב בין הילדים לבין ההורה האחר, אזי הם כושלים בתפקיד המרכזי שלהם כהורים ומסכנים את הילד".

השופט ציין כי ההורים לא צריכים להיות "מדעני אטום" כדי להבין עד כמה הם פוגעים בילדיהם בכך שהם לא משתפים ביניהם פעולה. מבחינת השופט, הורים כאלה הם הורים רשלניים שחושפים את ילדיהם לפגיעה רגשית קשה.

משכך, הילדים הוכרזו כנזקקים, כאמור, וההורים קיבלו הוראות לגבי שיתוף הפעולה עם הרווחה, קיום הסדרי הראייה והופנו לאבחון מסוגלות הורית.

 

 * עו"ד ומגשרת מינה קלמן חדד עוסקת בדיני משפחה.

** הכותבת לא ייצגה בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

**** שמות באי הכוח המייצגים בהליך לא צויינו בהחלטה.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
3

שמירה על תפקוד התא המשפחתי ויצירת תנאי התנהלות רב תחומיים לאחר הפירוד.

גירושין בשיתוף פעולה הוא הליך בו משולבים שני עו"ד שמייצגים כל אחד צד בהליך, יועף מתחום הטיפול המשפחתי, מומחה ילדים ויועץ פיננסי לפי הצורך. כל אלה מהווים צוות ויחד עם בני הזוג פועלים בשיתוף להגעה להסכם אופטימלי תוך טיפול בנושאים המהווים חסמים רגשיים. בתהליך יש הגנה משפטית לכל אחד אך תוך הגנה גם על האינטרסים של הילדים ושמירת מקומו של כל הורה בחייהם והתאמת הכללים לנסיבות המיוחדות של כל זוג. מהווה פתרון חוץ בית משפט לזוג בקונפליקט גבוה אשר לא מתאים לגישור , ונמנע מלגרור אותם להליך אדברסרי רגיל בו כולם מפסידים בסוף. מומלץ . ציפי המרמן עו"ד קולבורטיבית ומגשרת
2

ממליץ על גירושין בשיתוף פעולה

בכל מצב של מלחמות בני זוג, הילדים הם הראשונים שנפגעים - והמערכת איננה יכולה להגן עליהם באמת. רק חינוך לזוגיות, להורות ולהתנהגות תרבותית יכולים לעזור. ממליץ בכל לב על הגברת השימוש בהליך של "גירושין בשיתוף פעולה". יש כמה קבוצות כאלה. בין השאר - במכון אדלר.
1

אטימות של בית המשפט, פקידת הסעד והמערכת כולה

מה שאתם לא מבינים שהילדים הללו יזרקו למוסדות ואף אחד לא יטפל בהם והם יגדלו להיות פושעים ואז מה? תנו לאמא שקט ותנו לה את הילדים. היא החזיקה אותם בבטן תשעה חודשים, ילדה אותם ומי יודע מה עברה בשביל זה. ונלחמת עליהם !! (מבלי להכיר את המקרה הספציפי) זה סיפורן של נשים רבות במדינת ישראל. מי אתם (השופט, פקידת הסעד והמדינה) שתקחו לה את הילדים !!!... לגבי האבא - בידקו את מסוכנותו. יש אבות טובים והרבה אבל אבא שרוצה להחזיר את אישתו בכל מחיר ומתנהג באלימות..? אין לכם מושג מה עובר על הנשים הללו...
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ