אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> דלת הרכב נסגרה לכם על האצבע? אולי אתם נפגעי תאונת דרכים הזכאים לפיצוי

דלת הרכב נסגרה לכם על האצבע? אולי אתם נפגעי תאונת דרכים הזכאים לפיצוי

מאת: עו"ד ליאור לויט | תאריך פרסום : 18/12/2014 16:05:00 | גרסת הדפסה

צילום: dollarphotoclub

קטינה, שאחותה סגרה את דלת תא המטען על כף ידה, הגישה תביעה לפיצוי כנגד "כלל" המבטחת את הרכב. בעוד שהקטינה טענה שמדובר בתאונת דרכים, כלל התכחשה לכך. מה נקבע?

במאי 2009, חזרה ילדה כבת 10 מטיול משפחתי. בעת שהוציאה את חפציה מהרכב, אחותה, שהייתה אז בת 9, סגרה בטעות את מכסה תא המטען על כף ידה. בעקבות התאונה נגרמה לה חבלה קשה והיא טופלה בבי"ח.

לכתבות נוספות בנושא:

הקטינה הגישה תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף כנגד "כלל", שביטחה את הרכב. בתביעתה טענה, כי מאז התאונה היא סובלת מכאבים ומצויה בטיפול ובמעקב רפואי. היא ציינה, כי בעת תאונה אביה ישב ברכב, שהיה מונע, והמתין לסיום הוצאת החפצים מתא המטען, כדי להמשיך ליסוע לחניה. לפיכך טענה התובעת, כי מדובר בתאונת דרכים, ועל כלל לפצותה על נזקיה.

"כלל" הכחישה את טענות התובעת, וטענה, כי לא סביר שרק אצבע אחת נפגעה מסגירת המכסה על היד. עוד טענה, כי גם אם התאונה אכן התרחשה בנסיבות אלו, פריקת חפצים מתא המטען בתום הנסיעה אינה "תאונת דרכים" כמשמעותה בחוק, ולכן היא לא מחוייבת לפצות.

בפסק הדין, שדן רק בשאלת אחריותה של "כלל" קבעה השופטת תמר נסים שי, כי מדובר בתאונת דרכים. לשיטתה, נשיאת חפצים אישיים במהלך נסיעה וסגירת דלת תא המטען עם סיומה הן חלק מהפעולות הנדרשות לנסיעה. פגיעת התובעת מדלת תא המטען, קבעה השופטת, נמצאת במתחם הסיכון התעבורתי הכרוך בשימוש ברכב. השופטת ציינה, כי ללא סגירת תא המטען, לא ניתן היה לסיים את מהלך הנסיעה והאב לא יכול היה להמשיך בדרכו לחניה.

לפיכך קבעה השופטת, כי התובעת נפגעה עקב שימוש ברכב כהגדרתו בחוק, וכי מדובר בתאונת דרכים כאמור, שבגינה ניתן לחייב את חברת הביטוח בתשלום פיצוי על נזקי גוף. ביהמ"ש ידון בשאלת הפיצוי בהמשך.

הגדרת "תאונת הדרכים" הולכת ומתרחבת באמצעות פסקי דין שונים של בתי המשפט בישראל. הגדרת זו בחוק היא לעיתים מורכבת ולא מובנת לכל אחד מאיתנו, ועל כן, בכל פגיעה הקשורה לרכב ו/או לשימוש בו מומלץ להיוועץ עם עו"ד העוסק בתחום כדי לברר האם ניתן להגדירה כ"תאונת דרכים", ולתבוע את הזכויות המגיעות מהביטוח.

 

 

* עו"ד ליאור לויט עוסק בדיני נזיקין ותאונות דרכים.

** הכותב לא ייצג בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
נפגעתי בתאונת דרכים ‒ מה עושים עכשיו?
עו"ד מרים כפרי קהן. צילום: רובי קהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ