אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תעבורה >> בימ"ש: נהיגה לאחר עישון מריחואנה אסורה ללא קשר לזמן שחלף מרגע העישון

בימ"ש: נהיגה לאחר עישון מריחואנה אסורה ללא קשר לזמן שחלף מרגע העישון

מאת: עו"ד רון סייג | תאריך פרסום : 17/12/2014 11:03:00 | גרסת הדפסה

צילום: Alvimann, www.morguefile.co.il

בימ"ש לתעבורה לא קיבל טענת רוכב אופנוע,  בעל רישיון למריחואנה רפואית, כי לפי תנאי הרישיון הוא רשאי לנהוג בחלוף 6 שעות מרגע העישון והרשיעו בעבירה של נהיגה תחת השפעת סמים.

בשעות הערב של ה-25.11.12 נתפס רוכב האופנוע בחשד לנהיגה תחת השפעת סמים ונדרש לתת בדיקת שתן. לאחר שלא הצליח לתת שתן, סיפר שיש לו בעיה בערמונית וביקש לעשות בדיקת דם.

לכתבות נוספות בנושא:

ממצאי הבדיקה העלו כי בדמו הייתה חומצת חשיש וגם THC – החומר הפעיל בקנביס – ברמה גבוהה. משכך, הוגש נגדו כתב אישום שייחס לו עבירה של נהיגה בשכרות ותחת השפעת סמים.

הנאשם - בעל רישיון למריחואנה רפואית - הודה שעישן באותו היום, אך לטענתו חלפו כשש שעות עד שעלה על ההגה. מאחר שהרופאים אמרו לו שאסור לו לנהוג כשש שעות לאחר השימוש, הרי שלא חטא.

עוד טען הנאשם, כי גם האמור על גבי הרישיון הטעה אותו. ברישיון נכתב שהאיסור לנהוג חל "בעת השימוש בסם המסוכן". "בעת" משמעותה "בזמן או בשעת", ומשפעל בהתאם לתנאי הרישיון – אין לו כל אחריות פלילית.

הנאשם העלה טענות נוספות כנגד האופן שבו נהגו השוטרים, בהן בין היתר, כי יש לפסול את הבדיקה, כיוון שהוטעה לחשוב שהיא נערכה לשם מציאת אלכוהול ולא סמים.

הסם בגוף? זה מספיק

השופטת דלית ורד מבית המשפט לתעבורה בתל-אביב קבעה כי עצם הימצאות הסם בגופו של נהג מספיקה כדי להוכיח עבירה של נהיגה תחת השפעה. זאת, מעבר לכך שערכי החומר הפעיל בדמו של הנאשם היו גבוהים ביותר, ומצביעים על נהיגה תחת השפעה פעילה.

השופטת לא קיבלה את גרסת הנאשם באשר לבדיקת השכרות, שכן הוא עצמו מסר למשטרה כי הוא מסכים לתת את דגימת הדם לצורך בדיקת סמים מרצונו הטוב והחופשי.

עוד קבעה השופטת כי לתנאי הרישיון אין משמעות, שעה שאין חוק מפורש הקובע כי אפשר לנהוג בחלוף שש שעות מעת העישון.

"... האיסור על נהיגה תחת השפעת סם חל על בעלי רישיון לשימוש במריחואנה רפואית ללא כל סייג, ובלא קשר לזמן שחלף ממועד צריכת הסם. איסור זה ייאכף גם במקרה בו חלף זמן ממושך מצריכת הסם", נכתב בהכרעת הדין.

השופטת הוסיפה כי בפרשת רן שריג, הבהיר ביהמ"ש העליון כי עוד אין מענה חוקי לשאלה מהו פרק הזמן הנדרש להתפוגגות הסם באופן שמאפשר יכולת נהיגה תקינה. אמנם העליון הורה למשרד הבריאות להסדיר זאת בתקנות, אלא שהדבר טרם נעשה.

יתרה מזו, קבעה השופטת, הנאשם גם לא עשה כל שביכולתו כדי לבדוק את המצב החוקי לאשורו טרם עלה על ההגה. בסיכומו של עניין, הנהג הורשע בעבירה של נהיגה תחת השפעת סמים.

בעבר פרסם משרד הבריאות שמשתמשי הקנביס הרפואי יכולים לנהוג 6 שעות לאחר השימוש, אולם מנגד פקודת התעבורה לא תוקנה בהתאם. נוצר מצב, שמצד אחד, משרד הבריאות אפשר לנהוג בחלוף 6 שעות, ומצד שני משרד התחבורה והמשטרה העמידו על כך לדין.

ככל הנראה בשביל כסת"ח, יישר משרד הבריאות קו בשלב כלשהו, וכיום הוא נוהג להחתים את המשתמשים בקנביס רפואי על טופס האוסר עליהם לנהוג כל עוד יש תוצרי סם בשתן ו/או בדם.

יוצא אפוא, שבמצב החוקי הלא פתור - כל נהג שמקבל רישיון לקנביס רפואי כאילו מוסר את רישיונו מראש בחזרה למשרד התחבורה.

* עו"ד רון סייג עוסק בדיני תעבורה

** הכותב לא ייצג בתיק. שמות באי הכוח לא אוזכרו בהכרעת הדין.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

שופטת מטומטמת. את לא מבינה יותר מרופאים

מה היא יודעת על גוף האדם, נוירולוגיה, מערכות דם, חומרים כימיים, השפעות פיזיולוגיות, מצבו הבריאותי ש הנאשם, השפעות המריחואנה על הגוף הספציפי של הנאשם, הבעיות הבריאותיות שיש לו, ההסתנכרנות של זה ועוד. ברגע שרופא מומחה בתחום קבע שמהרגע שעברו 6 שעות מותר לו לחלוטין לנהוג - אז מותר. אם יש בעיות בבדיקת הדם זה בעיה של הרופא המומחה - הוא הטעה את הנאשם. ואם מה שכתוב על הרישיון, שאסור לעשן רק בזמן הנהיגה, לא חשוב - כמו שהשופטת טוענת - אז שיבטלו את זה. למה זה מופיע שם בכלל. היגיון כזה עקום ופסק דין כל כך שגוי של שופטת מטומטמת. פשוט אין דרך אחרת לנסח את זה. מערכת משפטית סוג ג'!!!
1

פס"ד שגוי בעליל

אם טענת הנהג לפיה רופאיו אמרו לו כי כעבור 6 שעות ממועד השימוש במריחואנה הינה טענה כנה עומדת לו הגנת הטעות בעובדה.
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תעבורה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תעבורה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ