אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בערעור ובערעור שכנגד בנושא זכויות במשק ותשלום דמי שימוש ופיצוי

פס"ד בערעור ובערעור שכנגד בנושא זכויות במשק ותשלום דמי שימוש ופיצוי

תאריך פרסום : 26/12/2016 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים אזרחיים
54474-05-16
21/12/2016
בפני השופטים:
1. יעל וילנר [אב"ד]
2. חננאל שרעבי
3. אספרנצה אלון


- נגד -
המערער והמשיב שכנגד:
ש.ב.
עו"ד שי אולשיביצקי
המשיבהוהמערערת שכנגד:
פ.פ.
עו"ד ניר גורן
פסק דין

 

השופטת אספרנצה אלון:

 

כללי:

  1. בפנינו ערעור וערעור שכנגד על פסק דין שנתן בית משפט לענייני משפחה בחיפה (כב' השופטת ענבל קצב-קרן) (להלן: "בית משפט קמא"), שניתן 02.02.06 בשתי תביעות:

בתמ"ש 12703-06-12, דחה בית משפט קמא את תביעת התובע (שם),  המערער והמשיב שכנגד (כאן), למתן סעד הצהרתי לפיו הינו בעל הזכויות במשק והורה על פירוק השיתוף במשק.

            בתמ"ש 37017-03-14, קיבל בית משפט קמא את תביעת התובעת (שם), המשיבה והמערערת שכנגד (כאן), לתשלום דמי שימוש ודחה את תביעתה לתשלום הפיצוי המוסכם בסך 30,000 ₪.

           

            מאחר ובפנינו ערעור וערעור שכנגד, ייקרא המערער והמשיב בערעור שכנגד - "האח" ו/או "המערער"; המערערת בערעור שכנגד והמשיבה בערעור תיקרא - "האחות" ו/או "המשיבה"; שניהם ביחד "הצדדים".

 

 

רקע עובדתי:

  1. הצדדים הינם אחים. בשנת 1957 רכשו הוריהם המנוחים של הצדדים את הזכויות במשק (להלן: "המשק") והיו חברים באגודה (להלן: "האגודה").

 

  1. בחוזה משבצת שנחתם ביום 29.11.04 בין האגודה לבין מנהל מקרקעי ישראל (כיום ולהלן: "רמ"י"), הוענקו לחברי האגודה זכויות של בר-רשות, הכפופות להוראות רמ"י ולהוראות ההסכם (להלן: "ההסכם הדו-צדדי").

 

  1. ההורים המנוחים התגוררו במשק עד לפטירתם והפעילו במשק רפת ולול תרנגולות. לטענת האח, המשק אינו פעיל מאז סוף שנות השמונים ולטענת האחות, המשק אינו פעיל מאמצע שנות התשעים.

 

  1. אם הצדדים, הלכה לעולמה בשנת 1990. האב, ביקש להעביר את זכויותיה למערער, אך בקשתו נדחתה. בתשובה, הודיע המנהל, כי בעלי זכויות במשק יכולים להיות רק זוג נשוי ובמות אחד מבני הזוג, עוברות הזכויות לבן הזוג השני; לא ניתן לצרף כבעלי זכויות ילדים או כל אחד אחר, מאחר והדבר מהווה פיצול נחלה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ