אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הרשעת עו"ד גור פינקלשטיין ב-6 סעיפי אישום בפרשת "זר סיגליות" ובניסיון לרצח של עדי מדינה בפרשה

הרשעת עו"ד גור פינקלשטיין ב-6 סעיפי אישום בפרשת "זר סיגליות" ובניסיון לרצח של עדי מדינה בפרשה

תאריך פרסום : 19/06/2014 | גרסת הדפסה

תפ"ח
בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו
34337-05-11
19/06/2014
בפני השופט:
1. שרה דותן - אב"ד
2. שאול שוחט
3. ד"ר דפנה אבניאלי


- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד זוהר דולב
הנתבע:
גור פינקלשטין (עציר)
עו"ד אבי חימי
הכרעת דין

כב' השופטת שרה דותן- אב"ד:

ניתן בזה צו איסור פרסום על עדותו של עד המדינה המכונה א.א וכן על עדותם של הסוכן המשטרתי המכונה ג.א ואחיו המכונה ע.ב וכל פרט שיש בו כדי לזהות מי מהם.

פתח דבר

1.                        הנאשם, גור פינקלשטיין, הוא עו"ד בעל משרד עורכי דין בתל אביב. בתקופה הרלוונטית פעל גם כיזם של פרויקט שיפוץ מבנה ביפו שלימים הפך מרכז לימוד של ארגון הסיינטולוגיה (להלן: " מבנה הסיינטולוגיה"). הנאשם קיבל שכר חודשי כעו"ד ונאמן הפרויקט וכן סוכם שיקבל עמלה עבור כל עסקה הקשורה בשיפוץ המבנה מקבלן השיפוצים נאיף סלטי.

2.                        ניזאר בכר ניהל את מחלקת ההוצאה לפועל במשרדו של הנאשם, ובניו, יוסף ורמזי בכר, עבדו במבנה הסיינטולוגיה בעבודות שמירה ותחזוקה. הבן רמזי עבד גם במשרדו של הנאשם בתפקידים שונים, בהם שליח, שומר לילה ועובד מחלקת ההוצאה לפועל. עבדאללה בכר (המכונה "עבדי") ומוחמד יוסף בכר (המכונה "בינקי") הם אחייניו של ניזאר בכר, ובהתאם, בני דודים של יוסף ורמזי בכר והם שהכירו לאחרונים את א.א שלימים הפך לעד מדינה בפרשה.

כתב האישום

1.       כתב האישום המקורי בתיק שבכותרת, הוגש נגד הנאשם ונגד ניזאר בכר ובנו יוסף. אישומים 1-9 בתיק העיקרי, שעיקרם עבירות אלימות חמורות, יוחסו לנאשם. בשלב מאוחר יותר, במסגרת איחוד תיקים עם תפ"ח 49121-07-11, נוספו לכתב האישום נגדו גם אישומים 13-15 שנולדו לאחר מעצרו בגין הפרשה המרכזית ועוסקים בעבירות שנעברו, על פי הנטען, על ידו ועל ידי אביו במטרה לשבש מהלכי משפט או ליצירת תנאים לקידומה של עסקה עם התביעה. אישומים 10-12 יוחסו רק לניזאר ויוסף. אציין עוד, כי שאר המעורבים (רמזי, עבדי ובינקי) הורשעו על ידי מותב אחר של בית משפט זה בעבירות בגין חלק מהאישומים המיוחסים לנאשם בפרשה המרכזית, כפי שיפורט להלן, וכן באישומים נוספים (ראו תפ"ח 34398-05-11 מדינת ישראל נ' בכר ואח' (17.11.2013)).

2.                         בטרם הוחל בשמיעת ההוכחות בתיק, החליטה המאשימה לבטל את האישומים נגד נאשם 2, ניזאר בכר, בהתאם לסעיף 94(ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי"). נאשם 3 (יוסף בכר) ואביו של הנאשם שלפנינו (נאשם 4, יצחק פינקלשטיין), הודו במסגרת הסדר טיעון בעבירות שיוחסו להם בכתבי אישום שתוקנו לגביהם בלבד, בהמשך להודאתם הורשעו השניים ודינם נגזר.

  1. הנאשם שלפנינו הוא הנאשם המרכזי בתיק והיחיד שבעניינו נשמעו ההוכחות עד תומן. בשלב הסיכומים, החליטה המאשימה לחזור בה מהאישום השלישי נגדו, ולפיכך בית המשפט נדרש להכריע ביחס ל-12 האישומים הנותרים: אישומים 1-2 וכן 8-9 עוסקים בעבירות הקשורות למבנה הסיינטולוגיה, אישומים 4-6 עוסקים בעבירות כלפי גרושתו של הנאשם ובן זוגה. פרשה זו כונתה על ידי התביעה "זר סיגליות". אישומים 13-15 עוסקים בעבירות שבוצעו לאחר מעצרו של הנאשם בפרשה שכונתה "ייעוץ זוגי".
  2. הנאשם לא כפר בעצם קרות האירועים המפורטים בכתב האישום וגדר המחלוקת מצטמצם לשאלת מעורבותו בהם או שאלת פרשנותן המשפטית של העובדות בהן הודה.

אישומים 1-2: פגיעה בשוטה חובל

  1. באישומים 1-2 נטען כי הנאשם קשר קשר לפגוע במנהל אגף רישוי ופיקוח על הבנייה בעיריית תל אביב-יפו, שוטה חובל (להלן: " חובל"), לאחר שזה מצא כי במבנה הסיינטולוגיה מבוצעות חריגות בניה, והורה על הוצאת צו הפסקת עבודה בעת ביקורו במקום ביום 27.04.2010.

אישום 1

  1. על פי כתב האישום, לאחר הוצאת צו הפסקת העבודה קשר הנאשם קשר עם רמזי, עבדי, בינקי ו-א.א. להטיל בחובל נכות או מום, או לגרום לו חבלה חמורה. במסגרת הקשר ייצרו והרכיבו עבדי, בינקי ו-א.א מטען חבלה אותו הניח עבדי ביום 09.05.2010 מתחת לרכבו של חובל. סמוך לשעה 06:45 בבוקר, כאשר החל הלה בנסיעה, גרמו הקושרים להתפוצצות המטען וכתוצאה מכך ניזוקו כלי רכב סמוכים ומבנה, אך למרבה המזל חובל עצמו לא נפגע. לקידום תכנית הקשר, שילם הנאשם לרמזי בכר 25,000 ש"ח כמקדמה טרם הנחת המטען ו-15,000 ש"ח נוספים לאחר מכן.

7.       בגין אישום זה יוחסו לנאשם העבירות הבאות:

א.         קשירת קשר לפשע (חבלה בכוונה מחמירה) - סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "החוק").

ב.         חבלה בכוונה מחמירה- סעיפים 329(א)(2), 329(א)(3), 329(א)(5) ו-29 לחוק.

ג.          היזק בחומר נפיץ - סעיפים 452, 454 ו-29 לחוק.

ד.         חבלה במזיד ברכב - סעיפים 413ה ו-29 לחוק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ